Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Dronken automobilist rijdt lantaarn omver

Toegevoegd: 21-12-2019, 11.17 uur
Dronken automobilist rijdt lantaarn omver
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Een dronken automobilist heeft vrijdagavond in Scharendijke een lantaarnpaal volledig omver gereden.


De 32-jarige bestuurder, afkomstig uit Serooskerke (SD) raakte net voor 22.00 uur in de berm bij de Elkerzeeseweg. Hij reed vervolgens tegen een lantaarnpaal en deze klapte hierdoor volledig om. Na de melding werd de brandweer van Scharendijke met spoed opgeroepen vanwege een mogelijke brand maar hiervan bleek geen sprake te zijn.

Volgens een woordvoerster van de politie gaf de bestuurder van de auto aan dat hij moest uitwijken voor een overstekend dier. Hij bekende ook onder invloed te hebben gereden. Na een blaastest bleek dat te kloppen. Bij een ademanalyse blies de man vervolgens 690 Ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen.

Bergingsbedrijf Ista heeft de auto opgehaald. Energiebedrijf DNWG kwam ter plekke om de situatie rond de lantaarnpaal veilig te stellen. De brandweer heeft speciale absorptiekorrels gestrooid vanwege de lekkage van vloeistoffen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (26-12-2019 om 08:37)
wat denk je van de verzekeraars die je niet meer willen hebben de eerstvolgende 5 to 8 jaar,kijkende naar eerdere voorvallen waarbij alcohol in het spel was
Wim (21-12-2019 om 18:22)
Ja dat is toch wel een dure rit geworden man schade auto ophalen van auto rijbewijs ingenomen en ik vermoed toch wel een leuk cadeautje van de politie,wat kan een mens toch dom doen,wees een heer in verkeer dan ben je een voorbeeld voor veler andere weg gebruikers.