Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt. Vanavond af en toe regen. Veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Alarm na 38e Zeeuwse verkeersdode in één jaar tijd

Toegevoegd: 04-12-2006, 22.46 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
ZIERIKZEE - Het moet tussen de oren gaan zitten. Mensen moeten tot op het bot van de noodzaak van verkeersveilig gedrag doordrongen raken. Naar aanleiding van het jongste dodelijke verkeersslachtoffer in Zeeland, zondag, slaat J. Midavaine van de Fietsersbond alarm.


Met dit jaar al 38 verkeersdoden op de teller ligt het aantal slachtoffers veel te hoog. „Zeker voor een relatief dunbevolkte provincie als Zeeland”, vindt de vertegenwoordiger van de fietsersbond bij het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ).

Midavaine pleit ervoor om met onmiddellijke ingang heel directe, publieksgerichte acties te voeren. Hij denkt daarbij onder meer aan korte verkeersboodschappen die dagelijks meteen na het nieuws op Omroep Zeeland worden uitgezonden, een dagelijkse kolom in de PZC en andere dagbladen met een Zeeuws katern. Ook huis-aan-huiskranten zijn in zijn plannen betrokken. Wat Midavaine betreft gaan deze acties vandaag al van start.

Hij heeft daartoe een verzoek ingediend bij gedeputeerde A. Poppelaars (infrastructuur), tevens voorzitter van het ROVZ. Ja, er wordt inderdaad best wat aandacht aan verkeersveiligheid besteed - erkent Midavaine grif. „Maar de normale acties als Bob, Slik op de weg en Wij gaan weer naar school zijn blijkbaar niet meer voldoende.”

De sinds een jaar of zeventien bij de Fietsersbond betrokken inwoner van Westenschouwen denkt dat er een heel bewustwordingsproces bij mensen in gang moet worden gezet. Maakt niet uit of je fietser, voetganger of automobilist bent.

„Zodra je een stap buiten de deur zet, ben je verkeersdeelnemer. Ook al zet je alleen maar even je container aan de straat. Vaak zijn ongevallen onverwacht, een samenloop van omstandigheden.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren