Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vuurwerk in beslag genomen na melding overlast

Toegevoegd: 22-12-2019, 12.49 uur
Het vuurwerk werd in een speciale bus afgevoerd.
Het vuurwerk werd in een speciale bus afgevoerd.
© Foto: Etienne van der Hooft
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - De politie heeft zondag in Terneuzen een klein beetje vuurwerk in beslag genomen nadat er vrijdag melding was gemaakt van overlast.


Omwonenden maakten vrijdag melding van vuurwerk dat op een schoolplein werd afgestoken door twee jongeren. De jongeren waren niet meer aanwezig op het schoolplein maar hun namen waren wel bekend. De politie heeft de twee jongens zondagmorgen dan ook een bezoekje gebracht. Eén jongen gaf aan geen vuurwerk meer te bezitten. Bij de andere jongen werden 17 nitraten aangetroffen.

Omdat het gaat om illegaal vuurwerk zijn de nitraten in beslag genomen. Het vuurwerk is opgehaald door een speciaal busje dat vuurwerk mag vervoeren. De jongen waar het vuurwerk bij is aangetroffen is doorverwezen naar HALT.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (23-12-2019 om 08:34)
Is geen instantie, maar particulier "beveiligingsbedrijf" die papieren heeft voor de vervoer ervan. Voor professionele shows bijvoorbeeld. Goud geld verdient die, over de rug van ons. Want laten we eerlijk zijn 17 nitraten waarschijnlijk uit België dus een kut kwaliteit flash, daar hoef je echt geen gespecialiseerd bedrijf voor laten komen. Gezien mijn buurman vroeger agent was weet ik hoe het jaren lang ging. Namelijk gewoon opgeslagen in een verhoor kamertje. En dat ging om zwaarder spul, wat de beste man met oudjaar zelf afstak.
Niels (23-12-2019 om 01:41)
Iemand enig idee welke instantie daar vervoer van vuurwerk doet? En hoe die tak genoemd word? Gewoon uit nieuwsgierigheid
Markus Gulagius (22-12-2019 om 15:35)
wel al meer vuurwerk af horen gaan
Cookie-instellingen beheren