Duikers in problemen bij Scherpenisse

Toegevoegd: 29-12-2019, 13.26 uur

De duikers zijn opgevangen in een ambulance, maar bleven ongedeerd.
De duikers zijn opgevangen in een ambulance, maar bleven ongedeerd.
1
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

SCHERPENISSE - Twee duikers zijn zondag in de Oosterschelde bij Scherpenisse in de problemen gekomen. Het duo kon door de stroming niet naar de kant komen.

Rond 12.00 uur werd er alarm geslagen ter hoogte van de Gorishoeksedijk. Naast een ambulance en een traumahelikopter werden ook meerdere reddingsboten van de KNRM opgeroepen. De duikers konden vanwege de stroming in eerste instantie niet op eigen kracht naar de kant komen. Net toen een reddingsboot uitrukte kwam het bericht dat het tweetal toch op eigen kracht naar de kant was gezwommen.

De duikers zijn opgevangen in een ambulance en onderzocht. Ze raakten niet gewond en hoefden ook niet mee naar het ziekenhuis. De overige hulpdiensten zijn dan ook niet meer ingezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (30-12-2019 om 00:50)
Misschien een vreemde vraag maar ik zou wel eens van een ervaren duiker willen horen hoe het toch steeds komt dat duikers worden verrast door stromingen hier in Zeeland. Snappen ze dan niks van 'Eb en Vloed' ofzo? Stromingen zijn over het algemeen toch voorspelbaar? Zoveel geld wat bij dit soort meldingen steeds in zee gegooid wordt. Zijn dit nou echt domme mensen die denken, kom we gaan wat duikersspullen kopen en we gaan het maar eens lekker proberen zonder zichzelf eerst goed in te studeren wat de gevaren kunnen zijn? Als dit laatste het geval is, dan zouden de kosten voor hun rekening moeten zijn.