Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in het noorden ook droog. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 42 km

Autobrand zet twee woningen in brand

Toegevoegd: 31-12-2019, 06.21 uur - Update: 31-12-2019, 08.22 uur
Door: Manfred Berrevoets

HENGTDIJK - In twee woningen in Hengstdijk is dinsdagmorgen vroeg brand ontstaan na een felle autobrand. In één van de woningen was de brand enige tijd uitslaand.


Rond 05.45 uur werd er een autobrand gemeld voor een woning aan de Reygerskreek. Door de felle brand is er in twee woningen brand ontstaan. De brand was volgens de brandweer in één van de woningen uitslaand, in de andere woning kon erger worden voorkomen. Er zijn twee blusvoertuigen, een schuimblusvoertuig en een hoogwerker ingezet. Twee katten zijn door de brandweer uit een woning gered.

Omdat het niet duidelijk was of er mensen in de woningen aanwezig werden er twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft laten weten dat alle bewoners veilig de woningen hebben kunnen verlaten en zijn opgevangen bij de buren. Een toegesnelde ambulance heeft twee bewoners onderzocht, maar deze bleven ongedeerd.

Bij de brand kwam de nodige rook vrij. Mensen die hier last van hadden, werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Stichting Salvage is ook onderweg om de gedupeerden te assisteren bij de schade. De auto waarin de brand ontstond, is volledig uitgebrand. Beide woning hebben de nodige rook- en waterschade opgelopen. Ook is er brandschade aan de gevel.

Rond 08.05 uur heeft de brandweer het sein 'brand meester' kunnen geven. Brandweer blust nog enige ijd na in de beschadigde woning. De bewoners kunnen voorlopig niet in hun woning en worden in overleg tijdelijk elders ondergebracht. De andere woning is geventileerd. Er zijn ook metingen gedaan en de bewoners van dit huis kunnen weer terug naar binnen.

Vanwege het watergebruik door de brandweer kan in de omgeving bij huishoudens overigens bruin water uit de kraan komen. Volgens de VRZ is dit wellicht vervelend maar niet gevaarlijk. Over de oorzaak van de autobrand is nog niks bekend gemaakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (31-12-2019 om 11:31)
@zeeuwse Willem, ga je dit nu serieus vergelijken met EHBO? Misschien moet je eens terug in de boeken dan..... Sterkte aan de bewoners!
Zeeuwsw Willem (31-12-2019 om 08:46)
Het valt mij op hoe vaak de traumaheki wordt opgeroepen en dat die onverrichter zake weer afgeserveerd wirdt. Zo'n uitruk van de traumaheli kost ontzettend veel geld. Daarom moet daar terughoudend mee omgegaan worden. In mijn EHBO tijd leerden we: eerst goed kijken en luisteren wat er asn de hand is en wat voor gewonden er zijn, dan pas bellen. Masr nu leer je: eerst 112 bellen en dan gaan kijken. Goed kijken en kunnen vertellen wat er aan de hand is zal pnnodige uitrukken en dus geld besparen. Doorgeven dat iemand een hartaabval heeft levert 2 ambulancers op, een diabeet die onderuit is gegaan maar één.
Cookie-instellingen beheren