Weerbericht:
Helder en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Celstraf geëist voor verkrachten 14-jarige

Toegevoegd: 31-12-2019, 16.35 uur
Celstraf geëist voor verkrachten 14-jarige
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het verkrachten van een 14-jarig meisje is dinsdag tegen de Terneuzenaar J. C. (34)  een gevangenisstraf van 26 maanden geëist. In de strafeis zijn een vernieling en enkele bedreigingen inbegrepen.


Van de verkrachting zei C. zich niets te kunnen herinneren. Hij had het meisje in kwestie misschien wel eens een paar keer gezien, maar dat was het dan. Er kwamen zoveel vrouwen bij hem (“wel meer dan honderd”) dat hij het allemaal ook niet meer wist.

Het meisje wist het nog goed. Ze was met een vriendinnetje bij een vriend op bezoek. De verdachte woonde in dezelfde woning. Ze ging bij C. wat te roken halen en daar werd ze ondanks haar tegensputteren door hem verkracht.

C. stond ook terecht vanwege het beledigen en bedreigen van een cafébaas. De cafébaas bracht enig gezang ten gehore, maar C. kon dit niet waarderen. Nadat hij kritiek had geuit, uitte hij ook een bedreiging. Datzelfde deed hij bij vrouw die bij hem in de buurt woonde. Zij zou hem hebben verzocht uit haar tuin te gaan. Een vrouw die met haar auto over de voet van C. zou zijn gereden kreeg een bierfles tegen haar voorruit gegooid. Volgens C. waren al deze zaken sterk overdreven of gelogen.

C.’s advocaat was van oordeel dat de verkrachting van het meisje niet kon worden bewezen omdat alles louter op haar verklaring was gebaseerd. Ofwel: één verklaring is géén verklaring. Hooguit zou zijn cliënt kunnen worden veroordeeld voor het hebben van seks met een minderjarige. C. zit inmiddels 101 dagen vast.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (1-1-2020 om 18:02)
Ik vindt dat de doodstraf terug mag komen voor bepaalde vergrijpen, dit is er één van. Zulke mensen zijn niet te behandelen. Het probleem bij zulke mensen is dat er het een en ander niet goed is aangesloten is in hun bovenkamer.
piet (1-1-2020 om 17:12)
Graag zou ik deze gast en die advocaat eens willen ontmoeten. Er moet harder opgetreden worden. Zo.n advocaat zijn dochter van 14 zou eens verkracht moeten worden door iemand. Kijken of die er ook nog zo over denkt. Advocaten zijn smeerlappen in nette pakken! Voor geld liegen ze alles aan elkaar
Flatron (1-1-2020 om 13:21)
Gaat vrijspraak of een taakstrafje worden, vind het zonde voor het meisje, ze ging even wat te roken halen, Terneuzen heeft honderden van die wiet “verkoop” puntjes, jeugd verpest hun leven met jointjes roken :-(
Mijn mening (1-1-2020 om 02:55)
Weer een pedo erbij in Zeeuws-Vlaanderen, berg maar voor 26 jaar op dan kan hij lekker zeep rapen.
Peter (31-12-2019 om 20:04)
Pedofiele agressieve verkrachters met geheugenverlies zijn levensgevaarlijk. Geen kans op herhaling zeker? Verwijderen uit de maatschappij.
Iemand (31-12-2019 om 17:17)
Ik denk dat deze man maar beter uit de samenleving gehaald kan worden, want ik vind dat hij dat niet verdiend om er in te leven.