www.hvzeeland.nl

Salvage vier keer in actie rond jaarwisseling

Toegevoegd: 02-01-2020, 15.34 uur

Salvage vier keer in actie rond jaarwisseling
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens de recente jaarwisseling is de Stichting Salvage uitgerukt voor vier incidenten in onze provincie. Landelijk had de organisatie 115 uitrukken. De helft van het landelijke totaal was vuurwerkgerelateerd, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

Salvage treedt namens de verzekeraars op na brand, blikseminslag, explosie, water- en stormschade. De organisatie wordt ter plekke gevraagd door de brandweer of de gemeente. De coördinatoren van Salvage zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar inzetbaar en kunnen gedupeerden advies geven en eventuele vervolgacties in gang zetten zodat de schade beperkt kan worden. Ook wordt bijvoorbeeld geregeld dat panden dichtgetimmerd worden en wordt vervangend onderdak geregeld.

Op Oudejaarsdag en op Nieuwjaarsdag ging Salvage af op in totaal 115 incidenten, verspreid door heel Nederland. In Zeeland werd de organisatie op Oudejaarsochtend bijvoorbeeld ingezet in Hengstdijk. Daar breidde bij de Reygerskreek een autobrand zich uit naar twee woningen. De bewoners van één van deze woningen moesten tijdelijk elders onder worden gebracht.

De organisatie werd verder ook ingezet bij de woningbrand aan het Wilgenplantsoen in Terneuzen dinsdagmiddag en de woningbrand aan de Vinkenhof in Middelburg in de nieuwjaarsnacht. Die laatste brand werd per ongeluk veroorzaakt tijdens het afsteken van vuurwerk.

In 2018 werden door Salvage in totaal overigens 106 meldingen in Zeeland opgepakt. Regionale cijfers over 2019 zijn nog niet beschikbaar.