Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in de middag enkele onweersbuien. Vrijdag opnieuw buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaarwisseling koste Kapelle 14.000 euro

Toegevoegd: 02-01-2020, 16.53 uur
Jaarwisseling koste Kapelle 14.000 euro
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Tijdens de jaarwisseling is volgens een eerste schatting voor 5.000 euro schade toegebracht aan gemeentelijke eigendommen. Samen met de kosten voor de voorbereiding (9.000 euro) komt met totaal op 14.000 euro. Dat is 2.000 euro meer dan een jaar eerder.


De gemeente heeft geprobeerd schade te voorkomen door prullenbakken af te sluiten, glasbakken te legen en preventief straatmeubilair te verwijderen. Volgens Kapelle bestond de schade nu met name uit vernield straatmeubilair. “Er is vooral schade aan verkeersborden, afvalbakken en kolken. Naast schade aan gemeentelijke eigendommen hadden ook inwoners schade, zoals schade aan brievenbussen maar ook raakte in de Dorpsstraat in Wemeldinge een auto flink beschadigd”, zo zegt de gemeente.

Burgemeester Huub Hieltjes laat in een reactie weten zich vooral zorgen te maken over illegaal vuurwerk. “Zo werd op het Dorpsplein in Wemeldinge zwaar vuurwerk afgestoken in combinatie met benzine. Dat zorgde voor een hele grote steekvlam”, aldus Hieltjes. De burgemeester vindt het zorgelijk dat jongeren denken dat het oké is om illegaal vuurwerk af te steken.

De gemeente meldt verder dat van een 14-jarige jongen 39 stuks illegaal vuurwerk in beslag werden genomen. Het ging om zogeheten nitraten. Een 16-jarige jongen werd betrapt met ruim 100 nitraten en van een 17-jarige jongen werden twee Big Fives in beslag genomen.

De burgervader zegt dat er “voor het afsteken van illegaal vuurwerk en ander geen plaats is in de gemeenschap”. Hieltjes: “Het is belangrijk dat onze inwoners vermoedens van dergelijk wangedrag melden bij de politie. Dan kunnen we als overheid krachtig optreden tegen misstanden.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W.S.M. ( Tim ) Fakkeldij (5-1-2020 om 18:34)
Zijn deze kosten inclusief de nieuwjaarsreceptie, dat valt het niet tegen, of is dat feestje een aparte post?
Zweedijk (4-1-2020 om 20:35)
Verbieden om voor 24.00 uur vuurwerk af te steken. Verkoop vuurwerk alleen op oudejaarsdag.
Hubert (4-1-2020 om 10:35)
De nieuwjaarsreceptie afschaffen en onnodige etentjes, dan is er een €ton bespaard.
Sjaak (4-1-2020 om 08:57)
Pfff al dat gezeur; anti vuurwerk, anti zwarte Piet, milieu/klimaat/stikstof, staken om van alles, enz. Doordat de fanatiekelingen continue reageren op internet / social media lijkt het net of zij de overhand hebben en de meerderheid zo denkt, maar wat in werkelijkheid niet zo is.
Wim (3-1-2020 om 19:05)
Ik denk dat de meeste mensen zeggen o dat val mee maar twee duizend euro meer als vorig jaar,wat zal ik juichen als er onmiddellijk besloten word voor geheel Nederland verboden vuurwerk af te steken,en waarom de grootste lucht vervuilde die er is en wat gaat het weer kosten voor de burger zoals ook de verplegen in ziekenhuizen.
Inwoner (3-1-2020 om 16:41)
Getuigt inderdaad van grote desinteresse in het welzijn van de inwoners..Hoe die dit alles ervaren is niet van belang. Om maar niet te spreken van de huisdieren die er volledig getraumatiseerd van raken. Het zogenaamde legale knalvuurwerk moet volgens het geachte gemeentebestuur ook onder geen beding verboden worden. Want dan benadeel je de zelfstandigen en collega ondernemers. En dit zou de VVD wel eens stemmen kunnen gaan kosten, en dat is rampzalig natuurlijk. Veel erger dan welke VUURWERK-LETSELS dan ook. En het commercieel belang voor ondernemers staat op de eerste plaats, dat moet u toch kunnen begrijpen!! Nou, sterkte voor de volgende jaarwisseling. Ik hou mijn hart vast, met een stuurloos "gemeentebestuur" als dit!