Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien, morgen regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Felle schoorsteenbrand in Hansweert

Toegevoegd: 03-01-2020, 08.30 uur
De schoorsteenbrand woedde aan de Maartensbroersweg in Hansweert.
De schoorsteenbrand woedde aan de Maartensbroersweg in Hansweert.
© Foto: Brandweer Kapelle
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Bij een vrijstaande woning in Hansweert heeft donderdagavond een felle schoorsteenbrand gewoed.


Toen de brandweer na de melding rond 19.45 uur bij het huis aan de Maartensbroersweg arriveerden, kwamen er vlammen uit het rookkanaal. De blusploeg van Kapelle kreeg assistentie van de ladderwagen uit Goes om het incident te bestrijden.

Met behulp van de ladderwagen heeft de brandweer de vlammen gedoofd en het rookkanaal geveegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (3-1-2020 om 16:14)
Kees, iederéén zou zó goed de regels moeten kennen...
Kees (3-1-2020 om 14:02)
De nieuwe trend van tegenwoordig.Een houtkachel of pelletkachel. Gevolg vaak schoorsteenbrand. Bij een gaskachel is 1 keer laten vegen door een professionele schoorsteenveger voldoende en volstaat ook voor de brandverzekering als bewijs. Bij een open haard en pelletkachel volstaat 1 keer niet en moet je 2 keer laten vegen door een professional. Verder MOET je een pellet kachel aansluiten op een DUBBELWANDIGE pijp en kan je niet de gaskachel weghalen en de pelletkachel er in. Dat kan niet. Ook MOET de dubbelwandige pijp van de pelletkachel boven de schoorsteen uitkomen en niet door de muur. Door foute montage of enkelwandige pijp of slecht vegen of een keer vegen ontstaan de laatste jaren veel branden