Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Celstraf voor ernstig ongeluk Langeweg

Toegevoegd: 07-01-2020, 19.13 uur
Bij het ongeluk raakte een inwoner van Sas ernstig gewond.
Bij het ongeluk raakte een inwoner van Sas ernstig gewond.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG  - De 38-jarige Fransman F. D. uit Bruay sur l'escaut wacht een celstraf van anderhalf jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk en mag vier jaar lang (in Nederland althans) geen motorvoertuig besturen.


Dat vonnis velde dinsdag de rechtbank in Middelburg tegen de Fransman, die net als tijdens zijn behandeling van zijn zaak in december, niet was verschenen. En dat nam de rechtbank hem ook zeer kwalijk, omdat hij eerder via zijn advocaat had laten weten veel spijt te hebben en graag met zijn slachtoffer in contact had willen komen. Die twee gelegenheden had hij dus niet benut.

De rechtbank vindt bewezen dat D. zich schuldig heeft gemaakt aan het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval in de ochtend van 11 september 2017.  Bij dat ongeval op de Langeweg (N258) bij Axel, liep een inwoner van Sas onder andere gebroken wervels en een verbrijzelde voet op. D. was die ochtend beschonken in zijn auto gestapt, had de bril die hij in de auto nodig had thuis laten liggen en jakkerde met een geschatte snelheid van meer dan honderd over de weg.

Na een risicovolle inhaalmanoeuvre verloor hij de macht over het stuur en knalde frontaal op een tegenligger met de Sassenaar achter het stuur. Na een langdurig ziekbed en revalidatie kan het slachtoffer weer redelijk lopen.

De officier van justitie had twee jaar cel plus eveneens een rijontzegging van vier jaar gevorderd. De eis om D. na het vonnis in het gevang te zetten werd door de rechtbank afgewezen. In Frankrijk is D. al diverse keren veroordeeld voor rijden onder invloed.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bleep 2.0 (8-1-2020 om 13:08)
Mooi rechtssysteem.. Die man mocht na het ongeval gewoon naar Frankrijk terug.. Bij de rechtzaak kwam deze man niet opdagen en nu dus ook niet en woont allang niet meer in Frankrijk, die is allang vertrokken naar buitenland waar hij gewoon lekker doorleeft en iedereen uitlacht !!! Dus die man rijd al jaren en jaren met drank en drugs op ook in Frankrijk is nu dus bewezen en nog kan dat allemaal hier in Nederland en EU.. Als je rijbewijs is ingevorderd mag je in je eigen land gewoon nog rijden volgens EU regels.. Snap je nu waarom bekende types en criminelen gewoon doorgaan ? Nergens staat echt straf op en deze man gaat al jaren zijn gang.. Daarom stopt dit niet ook vuurwerk geweld blijft doorgaan want rechtzaken duren jaren !!!
Michel (7-1-2020 om 21:02)
Weer zo'n belachelijke uitspraak , voor een zware misdaad .( want dit is het). 5 jaar cel en 7 jaar rijontzegging was minimaal geweest Veel sterkte en beterschap voor het slachtoffer