Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

MMBS haalt 100 in plaats van 25km per uur

Toegevoegd: 08-01-2020, 19.24 uur
Een MMBS mag op de weg maximaal 25 kilometer per uur rijden.
Een MMBS mag op de weg maximaal 25 kilometer per uur rijden.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft vanmorgen in Zeeuws Vlaanderen een zogeheten MMBS-voertuig van de weg gehaald dat 100 kilometer per uur kon rijden terwijl 25 kilometer per uur is toegestaan.


Agenten zagen het voertuig rijden en deden een snelheidsmeting. Deze kwam uit op 100km/u en de 17-jarige bestuurder werd aan de kant gezet. Een MMBS mag je al besturen met een T-rijbewijs. Een autorijbewijs is dus niet nodig en ook wegenbelasting is niet van toepassing. Een MMBS mag op de weg maximaal 25 kilometer per uur rijden.

Het voertuig werd direct in beslag genomen en tegen de 17 jarige bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten dat het voertuig wordt vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
martin (9-1-2020 om 09:56)
@john, als die persoon geen 25 wil rijden moet hij een ander type voortuig kiezen waarbij hij wel sneller mag. Ik moet wel toegeven dat de wetgeving nogal krom is. Je neemt een grote auto, beperkt de snelheid laat hem keuren en het is plots een "tractor" waar een 17 jarig mee mag rijden. Je haalt de begrenzing er af en je rijd weer in een volwaardige auto zonder rijbewijs. De doelgroep voor deze toepassing is zeer gering. De baten en de gevaren zijn in dit geval naar mijn idee dan ook niet in lijn met elkaar. Een volwaardige auto die maar 25 km/h rijd verwacht je niet wat risico op ongelukken geeft. Ook is er te makkelijk misbruik van te maken wat ook weer een risico is. Waarom deze wetgeving in stand houden?
john (9-1-2020 om 08:01)
Een jongen van 17 jaar die 25 km gaat rijden ,ik denk dat die nog geboren moet worden
Leo (8-1-2020 om 21:50)
Das zonde ik geef er 1000 euro voor .
Cookie-instellingen beheren