Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

Integrale controle op camping Kruiningen

Toegevoegd: 10-01-2020, 18.44 uur
Integrale controle op camping Kruiningen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

KRUININGEN - Op camping Den Inkel in Kruiningen is donerdagavond een integrale controle gehouden. Er zijn geen misstanden geconstateerd.


Gemeente Reimerswaal, de sociale recherche van GR De Bevelanden, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de politie Zeeland-West-Brabant voerden de actie gezamenlijk uit. Hoewel er geen misstanden zijn geconstateerd hebben de deelnemende organisaties enkele punten voor nader onderzoek op individueel niveau. Dit gaat om overtredingen van de Wet Basisregistratie Personen. 

Tijdens de handhavingsactie heeft de gemeente onder meer bekeken of de regels uit het bestemmingsplan nageleefd worden. Zo mag er bijvoorbeeld geen permanente bewoning plaatsvinden in recreatiewoningen. De Inspectie SZW deed onderzoek naar arbeidsomstandigheden. De sociaal rechercheurs onderzochten onder meer uitkeringsfraude. De politie was er voor de veiligheid van de medewerkers en heeft gelet op eventuele signalen van strafbare feiten.

Met deze controle willen de samenwerkende instanties ervoor zorgen dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd en voorkomen dat campings of recreatieparken plekken worden voor sociale problemen of (ondermijnende) criminaliteit. Deze liggen vaak letterlijk en figuurlijk uit het zicht. De integrale controle komt voort uit de gezamenlijke wens van gemeente en politie om meer inzicht te krijgen in de feitelijke situatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren