Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien, morgen regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte dodelijke healingsessie voorlopig vrij

Toegevoegd: 10-01-2020, 18.49 uur
Het slachtoffer werd in een personenauto naar het ziekenhuis gebracht.
Het slachtoffer werd in een personenauto naar het ziekenhuis gebracht.
© Foto: Tim Koster
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag - na uitvoerig beraad - tijdens een zogeheten pro forma-zitting de 36-jarige Terneuzenaar M. de L. geschorst uit zijn voorlopige hechtenis.


De man, die inmiddels ruim drie maanden vast zit, wordt verdacht van onder andere doodslag op de 34-jarige J. van den H. man uit Oudewater. Dat zou zijn gebeurd tijdens een healingsessie in Iboga Farm in IJzendijke op 25 september vorig jaar. L. was daar therapeut.

Tijdens die sessie zou het slachtoffer onwel zijn geworden en agressief zijn geweest. Drie man probeerden hem toen tot bedaren te brengen, waarbij het slachtoffer een hartstilstand kreeg. Hij werd gereanimeerd, met spoed naar het ziekenhuis in Oostburg gebracht en overleed alsnog.

Wat er allemaal precies is gebeurd en waaraan hij is overleden is nog niet duidelijk. Het is nog wachten op een toxicologisch rapport en aansluitend een sectierapport. Twee mannen, een 35-jarige man uit Terneuzen en Terneuzenaar en een 37-jarige Engelsman zijn al eerder in vrijheid gesteld. 

Een volgende pro forma-zitting staat geagendeerd voor 7 april.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750