Man staat terecht voor reeks diefstallen

Toegevoegd: 10-01-2020, 18.53 uur

Man staat terecht voor reeks diefstallen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 35-jarige M. de K. uit Nieuwdorp heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in Middelburg de zogeheten ISD-maatregel geëist. Dat betekent een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers.

Daar kunnen veroordeelde veelplegers aan zichzelf werken. Voor wie daar niets voor voelt betekent het twee jaar 'kaal zitten'. Dat lijkt het ook te gaan worden voor de man uit Nieuwdorp, want die liet duidelijk weten - als de rechtbank hem daar ook tot veroordeeld - daar geen zin in te hebben en ook niet gemotiveerd te zijn. Eigenlijk wilde hij helemaal niets, behalve werken.

De K. wordt ervan verdacht dat hij eind september vorig jaar in Heinkenszand in een winkel een pinpas had gestolen. Een klant betaalde met de pas en De K. zou die snel uit het apparaat hebben gehaald en de benen hebben genomen. Eveneens in september werd hij in de Goese binnenstad betrapt toen hij zijn gebiedsverbod overtrad. In juni probeerde hij in 's Heerenhoek een geldkistje dat bij een fruitkraam stond open te breken. Maar dat hadden getuigen volgens niet goed gezien, want hij zat 'alleen maar aan een schroefje te friemelen.'

Verder probeerde hij in diezelfde maand in te breken in een woning in Goes en scoorde hij in Goes en Middelburg de nodige gebiedsverboden. De uitspraak is over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750