Proces-verbaal voor vervoeren lachgas

Toegevoegd: 11-01-2020, 09.48 uur

Proces-verbaal voor vervoeren lachgas
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Twee mannen hebben vannacht een proces-verbaal gekregen omdat ze cilinders met lachgas bij zich hadden.

De politie controleerde het voertuig van de twee rond 01.50 uur op de Langeweg. In de auto bleken cilinders met lachgas te liggen. “Sommige waren vol, andere waren leeg. In totaal werden drie volle cilinders met lachgas aangetroffen”, zo zegt de politie.

De inzittenden van de auto (beide 21 jaar oud) bleken uit Den Haag te komen en niet in het bezit te zijn van een zogenoemd ADR-certificaat. Dat is een Europees erkend vakbekwaamheidsbewijs wat benodigd is om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren.

De gegevens van de mannen zijn door de politie geregistreerd en ze krijgen beide een proces-verbaal voor het vervoer van gevaarlijke stoffen zonder de daartoe vereiste papieren. De hoogte van de boete wordt bepaald door de Officier van Justitie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750