Weerbericht:
Zaterdag overwegend droog en aan de noordkust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Schade jaarwisseling 24.000 euro in Middelburg

Toegevoegd: 11-01-2020, 09.55 uur
Schade jaarwisseling 24.000 euro in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De jaarwisseling heeft de gemeente Middelburg fors meer geld gekost dan vorig jaar. Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeente rond de ontstane schade en de gemaakte manuren.


Dit jaar gaf de gemeente in totaal 24.410 euro uit (inclusief manuren, exclusief btw): grofweg 50 eurocent per inwoner. Vorig jaar was dat nog 7.215 euro (inclusief manuren). Volgens de gemeente is de stijging mede veroorzaakt door schade aan een tunnelkast in de Willem Arondeusstraat (13.000 euro) en door schade aan een parkeermeter (1.300 euro). Middelburg registreerde ook 15 beschadigde verkeersborden, 15 beschadigde prullenbakken, 9 beschadigde kolken en 10 vernielde kolkdeksels.

Ter voorkoming van vuurwerkschade zijn rond de feestdagen afvalbakken in de parken en de binnenstad gedeeltelijk verwijderd of afgesloten geweest. Ook ondergrondse containers voor kunststofafval en ondergrondse textielcontainers waren afgesloten. Parkeerautomaten werden beschermd met een kap.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren