Weerbericht:
Perioden met zon en enkele (onweers)buien. Morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie beukt deur in bij onderzoek wietkwekerij

Toegevoegd: 11-01-2020, 11.12 uur - Update: 12-01-2020, 09.34 uur
De door de politie vernielde voordeur.
De door de politie vernielde voordeur.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

RILLAND - De politie heeft deze week in de Steenvlietstraat in Rilland een deur vernield in de hoop een wietkwekerij op te sporen. Uiteindelijk werd die niet gevonden.


Volgens de politie hebben agenten bij verschillende huizen aangebeld en is vervolgens op basis van vrijwilligheid binnengekeken of er een hennepplantage aanwezig was. “Bij één woning bleek dat er mogelijk nét een kwekerij was geruimd. Daar hebben de collega’s onderzoek gedaan. Eerst in de woning en later in de schuur. Ze mochten, nadat ze in de schuur waren geweest, de woning niet meer in om onderzoek te doen aan de meterkast. Omdat dat wel moest gebeuren is de deur vernield om alsnog binnen te komen”, zo zegt de politie.

De bewoonster van het pand waar de deur werd ingebeukt zegt erg geschrokken te zijn van de handelswijze van de politie. Ze zegt dat het niet de eerste keer is dat de politie haar woning binnenviel. "Vorig jaar hebben ze een inval gedaan en alles op zijn kop gezet. Heel mijn huis werd vernield maar na twee dagen kreeg ik al een brief dat de zaak geseponeerd was. Ik zit nu weer met een kapotte deur en een trauma en ik wacht nog steeds op een vergoeding voor de vorige deur. Zij gaan weer lekker slapen, maar ik niet meer", aldus de Rillandse.

De politie zegt dat de bewoonster van tevoren duidelijk kenbaar is gemaakt dat de deur zou worden vernield als ze niet open zou doen. De vrouw zegt dat ze niet opendeed omdat de agenten al binnen waren geweest en ze advies had ingewonnen bij haar advocaat. Die had aangegeven dat er geen reden meer was om nogmaals binnen te treden.

De vermeende wietkwekerij is uiteindelijk nergens meer aangetroffen maar mogelijk was deze dus net volledig ontmanteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.m. (13-1-2020 om 21:56)
Gaat weer heerlijk in die buurt, geloof dat dit niet de laatste inval zal zijn. Het is al maanden onrustig met invallen in de straten rondom Steenvlietstraat. 3 huizen verderop van dit adres in November ook al huis ontruimd met 210 planten. Laten we zeggen dat het een erg groene buurt is!
Rien. (12-1-2020 om 21:10)
@klaas, ik denk dat joris iets te verbergen heeft, hij weet het allemaal zo goed te vertellen, zal wel uit eigen ervaring zijn. En tsja als je de deur niet wilt openen heb je dus waarschijnlijk iets te verbergen. Opruimen die zooi en taakstraf, dan brengt het nog wat op mischien.
Anno 2020 (12-1-2020 om 18:59)
Laten we een theekransje doen bij mij thuis voor de hvzeeland reaguurders, komt vast goed. Dit is niet nornaal gedrag van van dr instanties mijn inziens, het niet vergoeden zonder gevolgen voor hunzelf. Als je fout zit zit je fout punt.
Anoniem (12-1-2020 om 10:44)
@klaas, ik heb het Oa al 5-6jr. Mijn eigen moeder heeft een haat campagne tegen mij en mijn gezin: 1ste inval kreeg ik toen ik net 2weken in Zeeland was komen wonen een bb-gun gevonden. 1jr later weer inval (niks gevonden) ik verhuis en jaar later weer een inval (niks gevonden), hier voordeur helemaal in en slaapkamer deur op slot zat ook die kapot terwijl. Totaal schade alle invallen +/- 4000€. Via Advocaat verzoek schade vergoeding: en je raad het al TOTAAL GEEN VERGOEDING. Mijn vrouw vroeg Waarom zeggen de agenten doodleuk "had u maar andere partner moeten kiezen!!!. Dus aan iedereen die dit " normaal" vind geef even je adres dan meld ik jullie bij Meld misdaad anoniem of veilig thuis wedden dat ze binnen komen!!!
Joris (11-1-2020 om 22:44)
@Serena: Als de betrokken agenten voor het opmaken van hun rapport eerst overlegd hebben hoe ze de 'waarheid´ vorm zullen geven dan ben je als burger gewoon het haasje. Maar dat zal toch echt niet gebeuren in onze heilstaat?
Joris (11-1-2020 om 22:41)
@klaas: Geef je adres even door. Ik weet wel een paar instanties met anonieme tiplijnen die je graag het leven zuur willen maken na een melding. Na een paar van die geintjes heb je ook geen zin meer om mee te werken. Of heb je soms wat te verbergen?