Weerbericht:
Zon en wolkenvelden, lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

26 Boetes bij controle aanhangwagens

Toegevoegd: 11-01-2020, 14.43 uur
De politie deelde 26 bekeuringen uit.
De politie deelde 26 bekeuringen uit.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft zaterdag flink wat bekeuringen uitgedeeld voor mensen die met een aanhanger reden maar daarbij hun zaken niet goed op orde hadden.


De politie meldt via Instagram dat werd gecontroleerd in de gemeente Noord-Beveland en in Zierikzee. Uiteindelijk werden zeker 26 bekeuringen uitgedeeld. Ook kregen diverse personen een waarschuwing van de controlerende agenten.

Wie met een aanhangwagen de weg op wil moet sowieso op een aantal zaken letten. Zo zijn er maximale afmetingen, is soms een rijbewijs benodigd en zijn bepaalde lichten en reflectoren verplicht. Verder worden eisen gesteld aan de banden en is voor aanhangers boven de 750kg een eigen reminrichting verplicht.

Is er een losbreekkabel aanwezig, dan moet deze op de juiste wijze worden gebruikt. Gebruik van een aanhangwagennet bij het vervoer van losse lading is niet verplicht maar dergelijke losse lading moet wel "deugdelijk" zijn afgedekt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (23-1-2020 om 10:59)
Het artikel eindigt met de zin: "een net is niet verplicht". Kees beweert daarop glashard dat het wel verplicht is. Er zijn trouwens veel mensen die denken dat het verplicht is. Hoe zit dat nou eigenlijk met die netten ?
Leen (13-1-2020 om 15:32)
Jan het gaat mij niet alleen om Zeeland. Het gaat om het principe. Alles moet goed zijn. Ook de remlichten. Maar goed steek je neus eens binnen bij de professionele hulpverleners. Voor mij einde discussie. En ik houd het staande samen met anderen. Handhaving!!
Jan (12-1-2020 om 22:31)
@Leen. Hoeveel mensen zijn er de afgelopen 20 jaar hier in Zeeland gewond geraakt of erger door een losgeschoten aanhanger? Of komen mensen ook in een rolstoel als er een remlicht niet werkt. Of als de lading net 5 cm te lang is?. @ Zeeuwseshowride. Mijn aanhanger is op orde!. Maar ze moeten niet klagen dat er te weinig Agenten zijn zolang ze hier 10 man voor vrij kunnen maken.
AntiGSM (12-1-2020 om 17:37)
@Leen; zo zie je maar hoe gevaarlijk die dingen kunnen zijn bij onjuist gebruik. En dan nog mensen daar nonchalant op reageren! Met uw voorbeeld hier vermeld zullen ze wel wat inbinden! Zo probeer ik zelf zo weinig mogelijk achter karretjes te rijden, ook niet achter caravans en auto's met fietsen achterop haal ik ook zo snel mogelijk in.
Leen (12-1-2020 om 01:57)
Jan Kees maakt een punt waar ik het helemaal mee eens ben. Denk daar ook eens overna. Met vervelende medische gevolgen achteraf. En ik vul het nog aan. Dat kan meer dan vervelende gevolgen hebben tot levenslang. Over gehouden van een losschietende kar. Met de auto er boven op, in een rolstoel. Goed dat de handhavers hier ook tijd en aandacht aan besteden.
Zeeuwse showride (11-1-2020 om 21:51)
Jan heeft zelf ook een aanhanger die niet voldoet? Of Jan kan zelf niet fatsoenlijk spullen op een aanhanger laden en zekeren?