Weerbericht:
Wisselvallig en aan zee soms veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

26 Boetes bij controle aanhangwagens

Toegevoegd: 11-01-2020, 14.43 uur
De politie deelde 26 bekeuringen uit.
De politie deelde 26 bekeuringen uit.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft zaterdag flink wat bekeuringen uitgedeeld voor mensen die met een aanhanger reden maar daarbij hun zaken niet goed op orde hadden.


De politie meldt via Instagram dat werd gecontroleerd in de gemeente Noord-Beveland en in Zierikzee. Uiteindelijk werden zeker 26 bekeuringen uitgedeeld. Ook kregen diverse personen een waarschuwing van de controlerende agenten.

Wie met een aanhangwagen de weg op wil moet sowieso op een aantal zaken letten. Zo zijn er maximale afmetingen, is soms een rijbewijs benodigd en zijn bepaalde lichten en reflectoren verplicht. Verder worden eisen gesteld aan de banden en is voor aanhangers boven de 750kg een eigen reminrichting verplicht.

Is er een losbreekkabel aanwezig, dan moet deze op de juiste wijze worden gebruikt. Gebruik van een aanhangwagennet bij het vervoer van losse lading is niet verplicht maar dergelijke losse lading moet wel "deugdelijk" zijn afgedekt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (11-1-2020 om 15:55)
En maar klagen dat er te weinig Agenten zijn en hierdoor belangrijke zaken blijven liggen. Het is maar waar de Politie prioriteit aan geeft en dat zijn te vaak zaken die de schatkist geld opleveren, zoals hier!.
Kees (11-1-2020 om 15:09)
Wat je vaak ziet is dat mensen de losbreek kabel er niet op hebben of hem er verkeerd opdoen met alle gevolgen van dien. Heel vaak breekt zon aanhangwagen los en de auto die er achter rijd is total-loss. Met vervelende medische gevolgen achteraf. Ook losse lading word vaak niet afgedekt terwijl dit verplicht is.