Politiehond bijt personen bij opstootje

Toegevoegd: 12-01-2020, 10.38 uur - Update: 12-01-2020, 10.59 uur

Politiehond bijt personen bij opstootje
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In het centrum van Terneuzen heeft de politie vannacht meerdere aanhoudingen verricht. Er werd ook een diensthond ingezet. Deze beet twee personen.

Omstreeks 04.00 uur ontstond een opstootje dat agenten in de kiem wilden smoren. Een 23-jarige man uit Terneuzen vond het toen nodig om de aanwezige agenten te beledigen. Hierop besloten de agenten hem aan te houden. Een familielid van de 23-jarige man belemmerde de agenten om dit te doen en de 23-jarige man kon weglopen.

Vanwege het belemmeren van de ambtshandelingen van de agenten werd vervolgens een 24-jarige Terneuzenaar aangehouden. Hierop kwam de 23-jarige er ook weer tussendoor en hij wilde op zijn beurt de aanhouding van de 24-jarige tegenhouden. De 23-jarige kon alsnog worden opgepakt.

Intussen begonnen omstanders zich ook met het werk van de agenten te bemoeien. Ook werd het onrustig. Er werden vernielingen gepleegd op één van de terrassen in de Nieuwstraat en er werd een olijfboom uit de grond getrokken en naar de agenten gegooid.

Een hondengeleider die ook ter plaatse was gekomen haalde vervolgens zijn diensthond uit de auto om de orde te herstellen. Hij waarschuwde de omstanders dat de hond ingezet zou worden als zij het centrum niet zouden verlaten. Ondanks die waarschuwing vonden twee mensen het nodig om de hond met zijn geleider op een agressieve manier te benaderen. Vervolgens zijn zij in hun arm gebeten door diensthond Barrack. De twee zijn vervolgens weggelopen. Het is niet bekend of zij letsel hebben opgelopen. Hierna keerde de rust weer terug in het centrum van Terneuzen.

De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar hebben zij de nacht doorgebracht. Ze worden vandaag verder gehoord over de strafbare feiten die zij hebben gepleegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H F M Reuling (12-1-2020 om 12:03)
Ik geloof dat er in het politiekorps van Terneuzen behoorlijk wat mis is. Globaal komt het er op neer dat men daar graag gebruik maakt van machtsmisbruik en corruptie. Waarbij de mondige burger weer het slachtoffer is. Als je niet tegen onrecht kan schakel dan meteen maar de rijksrecherche in. Maar die is ook niet betrouwbaar. Ik heb zelf ervaring met een nachtelijk geluidsoverlast incident gehad, waar bij een hoge politie aanwezige , niet ingreep en deze ook door de rijksrecherche het handje boven het hoofd is gehouden. Dan was er ook nog jaren geleden een opsporingsambtenaar die kon liegen op ambtseed ondanks dat een parkeerautomaat bon het tegendeel bewees. En ik mocht geen aangifte doen van een verijdelde poging tot oplichting!
Michel (12-1-2020 om 11:44)
Met de hoop dat dit tuig geen medische hulp krijg, na de beet.
camiel (12-1-2020 om 11:13)
Ze hadden de hond eerder moeten halen. Nooit wachten tot het escaleert, maar eerder ingrijpen. Met wortel en al het onkruid aan het begin van de groei belemmeren.
Ja-Ja (12-1-2020 om 11:02)
Prima politiehond. Geef extra brokje.