Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politiehond bijt personen bij opstootje

Toegevoegd: 12-01-2020, 10.38 uur - Update: 12-01-2020, 10.59 uur
Politiehond bijt personen bij opstootje
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In het centrum van Terneuzen heeft de politie vannacht meerdere aanhoudingen verricht. Er werd ook een diensthond ingezet. Deze beet twee personen.


Omstreeks 04.00 uur ontstond een opstootje dat agenten in de kiem wilden smoren. Een 23-jarige man uit Terneuzen vond het toen nodig om de aanwezige agenten te beledigen. Hierop besloten de agenten hem aan te houden. Een familielid van de 23-jarige man belemmerde de agenten om dit te doen en de 23-jarige man kon weglopen.

Vanwege het belemmeren van de ambtshandelingen van de agenten werd vervolgens een 24-jarige Terneuzenaar aangehouden. Hierop kwam de 23-jarige er ook weer tussendoor en hij wilde op zijn beurt de aanhouding van de 24-jarige tegenhouden. De 23-jarige kon alsnog worden opgepakt.

Intussen begonnen omstanders zich ook met het werk van de agenten te bemoeien. Ook werd het onrustig. Er werden vernielingen gepleegd op één van de terrassen in de Nieuwstraat en er werd een olijfboom uit de grond getrokken en naar de agenten gegooid.

Een hondengeleider die ook ter plaatse was gekomen haalde vervolgens zijn diensthond uit de auto om de orde te herstellen. Hij waarschuwde de omstanders dat de hond ingezet zou worden als zij het centrum niet zouden verlaten. Ondanks die waarschuwing vonden twee mensen het nodig om de hond met zijn geleider op een agressieve manier te benaderen. Vervolgens zijn zij in hun arm gebeten door diensthond Barrack. De twee zijn vervolgens weggelopen. Het is niet bekend of zij letsel hebben opgelopen. Hierna keerde de rust weer terug in het centrum van Terneuzen.

De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar hebben zij de nacht doorgebracht. Ze worden vandaag verder gehoord over de strafbare feiten die zij hebben gepleegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (18-1-2020 om 17:44)
de politie met meteen de lange lat gebruiken--pijn kan wonderen verrichten--de politie moet zonder er voor tere verantwoording te worden geroepen meteen er op los slaan. tuig moet je afranselen tot ze bont en blauw zijn--de politie MOET gerespecteerd worden. en dat lukt tegenwoordig alleen met geweld.
Rien. (16-1-2020 om 21:01)
Waar de reactie van die Reuling op slaat snap ik nou effen niet (iemand die het wel snapt mischien?)
nasa (13-1-2020 om 09:59)
Diegene die niet zijn opgepakt van dat groepje zou zo maar kunnen dat zij betrokkenen zijn van de vandalisme aan auto’s in terneuzen in de nacht van za/zo
Hippo (13-1-2020 om 09:46)
Goed gedaan jochie!!
D (13-1-2020 om 09:26)
Geef Bello een extra knuffel en een lekker bot . Goed opgetreden , door de agenten .
Wim (13-1-2020 om 07:54)
Je zal maar politie zijn om voor zo,n stelletje onmensen je verstand te gebruiken om geen andere middelen te gebruiken om daar een einde aan te maken,jammer dat de hond niet eerder is ingezet,ik vraag me ook af wat voor werk of school zij dagelijks bezoeken dit gebeurd dan in de nacht om 0400 uur,ik hoop dat de twee verdachten zo groot zijn en het lef hebben der eigen melden de lafaards.