Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Traumaheli 2x geland na melding Renesse

Toegevoegd: 12-01-2020, 19.43 uur
De helikopter bij het ziekenhuis in Goes.
De helikopter bij het ziekenhuis in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

RENESSE - Na een melding in Renesse is de Rotterdamse traumahelikopter zondagmiddag twee keer geland in de provincie: één keer in Colijnsplaat en één keer in Goes.


Vanaf de Stoofweg in Renesse kwam rond 15.35 uur een melding binnen van een medische noodsituatie. Hierop werd in eerste instantie één ambulance op pad gestuurd maar binnen tien minuten werd ook een tweede wagen opgeroepen.

Rond 15.50 uur werd ook de traumahelikopter uit Nijmegen opgeroepen. De collega's uit Rotterdam waren immers bezig met een ander incident (buiten Zeeland). Toen de helikopter rond 16.00 uur toch beschikbaar bleek, werd alsnog de Rotterdamse helikopter opgeroepen. De landde niet in Renesse maar ging voor een rendez-vous naar Colijnsplaat.

Vanaf Colijnsplaat reden twee leden van het traumateam mee in de ambulance naar het ziekenhuis in Goes. Even later kwam ook de traumahelikopter daar naartoe. Bij de landing stond de brandweer stand-by en datzelfde gebeurde toen de helikopter enige tijd later weer opsteeg voor een nieuwe melding, opnieuw buiten de provincie.

Wat de patiënt precies mankeerde, is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750