www.hvzeeland.nl

Auto beschoten in Terneuzen, man gewond

Toegevoegd: 13-01-2020, 00.15 uur - Update: 13-01-2020, 01.13 uur

Auto beschoten in Terneuzen, man gewond
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De politie doet op dit moment onderzoek na een schietpartij in Zeeuws Vlaanderen. In Terneuzen werd zondagavond een auto beschoten, er is een man gewond geraakt.

Rond 23.00 uur werd er gemeld dat er mogelijk was geschoten op een auto in of in de omgeving van Terneuzen. Rond middernacht liet de politie weten dat er een plaats delict is ingesteld op de Nicolaas Beetsstraat in Terneuzen. Hier zijn sporen aangetroffen die duiden op dat er daadwerkelijk is geschoten. De Forensische Opsporing gaat hier onderzoek doen, de omgeving is afgezet met linten.

Ook wordt er onderzoek gedaan in Hoofdplaat. Hier werden de hulpdiensten ingezet voor een gewonde man die vermoedelijk na het schietincident in Terneuzen is gevlucht. Een traumahelikopter is geland om te assisteren. De politie laat weten dat de man is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was aanspreekbaar. De auto waarin hij reed in beslag genomen voor onderzoek. Meerdere ruiten van de Audi zijn kapot. In één van de ruiten en in de auto zelf is ook een kogelgat zichtbaar.

De politie laat weten forensisch sporenonderzoek te gaan doen op straat en aan de auto. Ook worden getuigen gehoord door tactisch rechercheurs. Dit onderzoek naar verwachting de hele nacht gaan duren. Daarnaast is men druk op zoek naar de dader of daders van de schietpartij. Mensen die informatie hebben wordt verzocht dit te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.