Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumahelikopter landt bij ziekenhuis

Toegevoegd: 13-01-2020, 04.21 uur
De helikopter landde bij het ziekenhuis in Goes.
De helikopter landde bij het ziekenhuis in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Vanwege een medisch incident in Vlissingen is zondagavond laat de Rotterdamse traumahelikopter naar Zeeland gevlogen.


De melding van het incident aan de Hogeweg in Vlissingen kwam rond 22.15 uur binnen. Binnen tien minuten na de melding voor de ambulancedienst werd ook het traumateam gealarmeerd. Dit landde niet in Vlissingen maar vloog direct door naar het Admiraal De Ruyterziekenhuis (ADRZ) in Goes.

De patiënt werd met spoed per ambulance naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gebracht. De helikopter landde op het speciale helikopterplatform. Dat gebeurde onder toeziend oog van de stand-by gezette brandweer.

De trauma-arts en de verpleegkundige verleenden assistentie in het ziekenhuis. Enige tijd later kon de helikopter weer opstijgen om assistentie te verlenen bij het slachtoffer van de schietpartij in Terneuzen, welke zich in Hoofdplaat bevond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Steffani (13-1-2020 om 21:08)
Beste Sebastian, dit ging om mijn dochtertje van 3 jaar. Helaas kon er op dat moment geen duidelijkheid gemaakt worden wat ze had. En ja er waren artsen ter plaatse, maar ze worden niet voor niets opgeroepen. Want goes heeft helaas niet alle specialisaties.
Sebastian (13-1-2020 om 11:53)
Ik begrijp niet waarom een MMT-arts nog naar een ziekenhuis moet komen? Er zullen daar toch artsen ter plaatse zijn?
Wim (13-1-2020 om 07:28)
Wat geeft een helicopter veel voordelen om gewonde af te leveren in een ziekenhuis wat door een ander vervoer middel te laat zou kunnen zijn.