www.hvzeeland.nl

Urenlang onderzoek na schietpartij Terneuzen

Toegevoegd: 13-01-2020, 04.26 uur - Update: 13-01-2020, 08.36 uur

Urenlang onderzoek na schietpartij Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Forensisch onderzoekers hebben vannacht urenlang onderzoek gedaan naar aanleiding van de beschieting van een personenauto zondagavond laat in Terneuzen.

De Zeeuwse politie kreeg rond 23.00 uur de melding binnen dat er mogelijk geschoten zou zijn op een personenauto ergens in de omgeving van Terneuzen. Al snel bleek dat het schieten had plaatsgevonden voor enkele garageboxen aan de Nicolaas Beetsstraat in Terneuzen. Vanuit Hoofdplaat kwam ongeveer op hetzelfde moment de melding dat hier zich de persoon zou bevinden die was beschoten en dat hij gewond was geraakt. Twee ambulanceteams, meerdere politie-eenheden en een traumahelikopter werden vervolgens naar Hoofdplaat gestuurd.

Het slachtoffer bleek aanspreekbaar te zijn. Hij werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De auto van het slachtoffer stond op de parkeerplaats bij de Havenstraat. Meerdere ruiten van de Audi waren kapot en in één van de ruiten en in de auto zelf waren kogelgaten te zien. Het voertuig is daarom door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek door de recherche. Die heeft ook urenlang onderzoek gedaan in de Nicolaas Beetsstraat. Hier lagen op straat diverse hulzen. Deze zijn door de politie veiliggesteld voor nader onderzoek.

De politie, die eerder al aangaf dat het onderzoek nog zeker de gehele nacht zou gaan duren, heeft voor zover bekend nog geen verdachte(n) aangehouden. Tactisch rechercheurs zijn ingezet om getuigen te horen en eenheden op straat zoeken volgens een woordvoerster naar de dader of daders van het schietincident. De politie wil nog geen mededelingen doen over de identiteit van het slachtoffer.