Weerbericht:
Wisselend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie parkeert 'drugsbus': nauwelijks tips

Toegevoegd: 13-01-2020, 19.36 uur
Politie parkeert 'drugsbus': nauwelijks tips
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een verdacht busje met vaten aan boord en een gasmasker op het dashboard: bijna niemand in de gemeente Tholen die het opviel of de moeite nam om het te melden bij de politie. Het busje, dat als test was neergezet door de politie, wordt daarom komende tijd ingezet om voorlichting te geven.


De politie parkeerde het busje de afgelopen tijd in de wijken om zo de alertheid en meldingsbereidheid van de inwoners te testen. “Helaas hebben wij bijna geen meldingen van u mogen ontvangen over dit verdachte voertuig”, zo schrijven de wijkagenten Tholen-Steenbergen op Instagram.

In de strijd tegen drugscriminaliteit gaat de politie aanstaande donderdag in de gemeente Tholen voorlichting geven vanuit de ‘drugsbus’. “We vertellen onder andere op welke manier mensen kunnen melden, waar ze op moeten letten en ook kunnen mensen middels speciale geurkaarten de karakteristieke geur van een XTC-lab ruiken”, zo zegt de politie.

De drugsbus staat donderdag vanaf 14.00 uur bij het Terreplein in Tholen, vanaf 15.30 uur bij de Schoolstraat in Sint Philipsland, vanaf 17.00 uur bij de Spuistraat in Sint-Annaland en vanaf 19.00 uur op de Markt in Sint-Maartensdijk. Op elke locatie blijft het busje circa drie kwartier staan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R. (17-1-2020 om 08:27)
hahaha, zelf geen capaciteit hebben en willen scoren met de hulp van burgers. droevig.
P (14-1-2020 om 12:11)
LOL, ik wil hier in Vlissingen ook best voorlichting geven aan de politie over wat ik zie en waar al jaren niks aan gedaan is of aan gedaan wordt. Komen ze de burger opzadelen met een praktijk opdracht uit 1985, wie hou je voor de gek man, zorg eerst voor meer poen van de overheid en meer agenten op straat zodat die fake news berichten van Rutte dat de criminaliteit afneemt ons niet meer bereiken terwijl WIJ wel al die criminaliteit zien op straat, en dan komen ze met dit busje aankakken.
Markus Gulagius (14-1-2020 om 11:51)
Ken mensen die werken bij de Yara of bij DOW Gas masker is daar normaalste gereedschap wat je hebben kan
een gast (14-1-2020 om 10:20)
het is niet vreemd dat men niet reageert men moet maar eens door verschillende woonwijken rijden dan zie je in bijna iedere straat wel een bus staan en als er dan volgens zeggen een gasmasker op het dashboard ligt dan kan het even goed een stofmasker zijn . maar er word dus van de mensen verwacht dat ze goed gaan kijken wat er zoal in een busje ligt. waarschijnlijk als zo'n busje er een aantal dagen staat dat iemand zich afvraagt van wie is dat ding en dan word er misschien gebeld, want tegenwoordig rijd iedereen wel eens in een busje
Markus Gulagius (14-1-2020 om 07:11)
En als ik melding maak van potentieel Terreur busjes word er gezegt niet zo paranoia zijn
Luc (13-1-2020 om 23:19)
Hahahahaha