Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Losgebroken pony's lopen op Deltaweg Goes

Toegevoegd: 14-01-2020, 11.21 uur
Politie-agenten hebben de paarden samen van de weg weten te krijgen.
Politie-agenten hebben de paarden samen van de weg weten te krijgen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft dinsdagmorgen twee loslopende pony’s veilig van de Deltaweg (N256 / A256) bij Goes weten te halen.


Verschillende weggebruikers belden vanochtend 112 toen ze de paarden over de weg zagen lopen. Sommige van hen konden een botsing nog maar net voorkomen. Diverse politie-eenheden werden op pad gestuurd om te proberen de dieren van de weg te leiden.

De agenten hebben de paarden samen van de weg weten te krijgen. Ze zijn vervolgens naar een weiland geleid. Met een van het Goese dierenasiel geleende chiplezer kon de eigenaar van de pony’s worden achterhaald. Inmiddels staan ze weer in hun eigen wei.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (14-1-2020 om 19:54)
Is dat nu geen prachtig gezicht zoals ze netjes met der twee├źn naast elkander lopen op de weg jammer dat ze niet een beetje meer aan de kant lopen,een ieder begrijpt toch wel zoiets gebeuren kan en daar zorg je toch voor om de paardjes niet te verwijzen en maakt je toch veel ruimte om ze te passeren zoiets vind ik nu echt Zeeuws.
Pony lief hebber (14-1-2020 om 18:18)
Dit is tot nu toe de eerste openbaarlijke gevaars punt over dieren o.a.2 paarden, in buiteland lopen nog meer over straat. doe effe gewoon heb je dan niets beters op te merken over appen achter het stuur tot je eigen paard per ongelijk gevaar brengt dan is het geen artikel 5 dan wilt men niet voor zich zelf voor de rechterkomen. Laten we eerst naar ons zelf kijken wat wij voor gevraag op de weg maken o.a.appen tijden rijden, alcohol tijdens rijden, geen voorrang verlenen op rotondes, elkaar de krenfpgers uitschelden,onnodige schade maken tijdens feest gelegenheiden oud/nieuw. Dit is mijn uitspraak en daar mag je het mee doen...
Jor (14-1-2020 om 17:54)
@van Roskam, minder zeuren en meer begrip. Dit kan gewoon gebeuren. Ook met een goede afrastering.
Koos P. (14-1-2020 om 15:12)
@van Roskam, ja laten we het houden van dieren ook gaan verbieden, veel te gevaarlijk allemaal. Kom op zeg, er zijn ook gebieden waar het wild gewoon over de weg loopt. Als bestuurder moet je gewoon je gezond verstand gebruiken en goed opletten wat er om je heen gebeurd....overal!! Waarom toch steeds de schuld afschuiven op andere dingen, dieren, bomen langs de weg, water langs de weg. Mensen moeten gewoon wat beter gaan autorijden, dat is het echte probleem!!
van Roskam (14-1-2020 om 13:10)
en toen kreeg de eigenaar een hele flinke boete met waarschuwing ? hoeveel incidenten met paarden/pony's zijn er eigenlijk want ik krijg de indruk dat die hobby wel erg veel gevaar, overlast en kosten veroorzaakt voor hulpdiensten en anderen. Net als hier duidelijk een gevaar van bijna ongevallen, en dan vangt de politie de beestjes wel voor de eigenaar en verder helemaal niets ? ik meen dat als men anderen in gevaar brengt dat er dan wel consequenties aan verbonden moeten zijn buiten dat de overbelaste politie echt wel wat anders te doen heeft dan een ander zijn hobbydieren te babysitten. Dit lijkt mij trouwens art. 5, voertuig zonder bestuurder, normaal moet je daarvoor voorkomen...