Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Waterleiding gesprongen ziekenhuis Terneuzen

Toegevoegd: 14-01-2020, 20.52 uur - Update: 14-01-2020, 20.56 uur
Waterleiding gesprongen ziekenhuis Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De brandweer is dinsdagavond ingezet voor een gesprongen warmwaterleiding in het kantorengedeelte van het ziekenhuis in Terneuzen. In eerste instantie werd gemeld dat er brand was, maar dat bleek niet te kloppen. Er is niemand gewond geraakt en het ziekenhuis is gewoon open.


Het automatische brandmeldsysteem van het ziekenhuis aan de Wielingenlaan trad even voor 20.10 uur in werking. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar middelbrand en werden een tweede tankautospuit en een ladderwagen gealarmeerd.

Nadat de eerste brandweereenheid ter plaatse was, bleek er geen brand te zijn. De oorzaak van het alarm bleek een gesprongen warmwaterleiding te zijn. Door het warme water en de daarmee gepaarde stoomvorming leek het volgens de Veiligheidsregio Zeeland alsof er sprake was van rook.

Rond 20.45 uur meldde de Veiligheidsregio dat de lekkage was verholpen en dat deze uiteindelijk minimaal van omvang bleek te zijn. "De lekkage vond plaats in het kantoorgedeelte en betrof geen bedreiging voor de patiëntenkamers. Er heeft geen ontruiming plaatsgevonden en de overige verdiepingen hebben geen hinder ondervonden van de lekkage", aldus de Veiligheidsregio.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (15-1-2020 om 17:24)
Dat een gesprongen waterleiding al tot een brede maatschappelijke beschouwing kan leiden hoewel het er geen bal mee heeft te maken.
gratis warme douches (15-1-2020 om 12:42)
tja, budgetten voor onderhoud staan op een absoluut minimum maar de salarissen van de specialisten op maximaal (en blijkbaar nog niet genoeg). de overheid maakt er maar weer een zooitje van, maar dat is eerder regel dan uitzondering.