www.hvzeeland.nl

Waterleiding gesprongen ziekenhuis Terneuzen

Toegevoegd: 14-01-2020, 20.52 uur - Update: 14-01-2020, 20.56 uur

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De brandweer is dinsdagavond ingezet voor een gesprongen warmwaterleiding in het kantorengedeelte van het ziekenhuis in Terneuzen. In eerste instantie werd gemeld dat er brand was, maar dat bleek niet te kloppen. Er is niemand gewond geraakt en het ziekenhuis is gewoon open.

Het automatische brandmeldsysteem van het ziekenhuis aan de Wielingenlaan trad even voor 20.10 uur in werking. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar middelbrand en werden een tweede tankautospuit en een ladderwagen gealarmeerd.

Nadat de eerste brandweereenheid ter plaatse was, bleek er geen brand te zijn. De oorzaak van het alarm bleek een gesprongen warmwaterleiding te zijn. Door het warme water en de daarmee gepaarde stoomvorming leek het volgens de Veiligheidsregio Zeeland alsof er sprake was van rook.

Rond 20.45 uur meldde de Veiligheidsregio dat de lekkage was verholpen en dat deze uiteindelijk minimaal van omvang bleek te zijn. "De lekkage vond plaats in het kantoorgedeelte en betrof geen bedreiging voor de patiëntenkamers. Er heeft geen ontruiming plaatsgevonden en de overige verdiepingen hebben geen hinder ondervonden van de lekkage", aldus de Veiligheidsregio.