Weerbericht:
Eerst af en toe regen, vrijdag perioden met zon, in het zuiden een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Schip in problemen op Westerschelde

Toegevoegd: 15-01-2020, 00.07 uur - Update: 15-01-2020, 01.59 uur
Door: Roland de Jong

OSSENISSE - Op de Westerschelde bij Ossenisse is dinsdagavond het Zeeuwse zandschip Zijpe in problemen gekomen. Inmiddels is het schip naar Hansweert gebracht.


Het 81 meter lange en 8 meter brede schip voer tussen Ossenisse en Terneuzen toen het rond 21.30 uur in problemen kwam. Het schip zou zijn stilgevallen door problemen met de brandstof. Kort na de melding was de KNRM-reddingboot Dorus Rijkers al ter plaatse. De redders van het station Hansweert waren namelijk in de buurt aan het oefenen toen de melding binnenkwam. De KNRM heeft een matroos van boord gehaald.

Verschillende sleepboten van Multraship schoten te hulp. Naast de Patrol waren ook de sleepboten Multratug 13, 19, 27 en 28 aanwezig. Rijkswaterstaat was ter plaatse met de RWS79. De Zijpe werd door de slepers naar de haven van Hansweert worden begeleid. Binnen een uur kon hiermee worden gestart en rond 23.20 uur was de haven ondanks de harde wind veilig bereikt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750