www.hvzeeland.nl

NL-Alert vanwege grote brand landbouwschuur Hulsterseweg Axel

Toegevoegd: 16-01-2020, 13.32 uur - Update: 16-01-2020, 19.18 uur

NL-Alert vanwege grote brand landbouwschuur Hulsterseweg Axel
Door: Roland de Jong

AXEL - Aan de Hulsterseweg in Axel is donderdagmiddag een grote uitslaande brand uitgebroken in een landbouwschuur. Er komt veel rook vrij en daarom is een NL-Alert verstuurd. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

De eerste melding van de brand kwam rond 13.20 uur binnen. Er werd direct gealarmeerd als zijnde een middelbrand. Dat betekent dat er meteen meerdere tankautospuiten werden opgeroepen. Inmiddels zijn onder meer vier blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen gealarmeerd. De brandweer maakt gebruik van een watertransportsysteem om te voorzien in voldoende bluswater.

Toen de brandweer arriveerde stond de schuur al grotendeels in brand.  Rond 13.50 uur meldde de Veiligheidsregio dat de schuur volledig in brand stond. Het vuur is uitslaand en er kwam veel rook vrij. Ook nu is dat volgens de VRZ nog altijd het geval. Daarom zijn kort voor 14.00 uur zijn ook verschillende meetploegen opgeroepen. Eerder werd al de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) in kennis gesteld.

De meetploegen zullen de omgeving verkennen. In het benedenwindse gebied zijn de wegen uit voorzorg afgesloten. Er is kort na 14.00 uur ook een NL-Alert verstuurd met het verzoek aan omwonenden om hun ramen en deuren te sluiten.

In de schuur worden volgens een woordvoerder van de VRZ landbouwproducten opgeslagen. Er zijn geen mensen of dieren in de schuur aanwezig en er zijn ook geen gewonden gemeld.