Weerbericht:
Vooral langs de westkust kans op een bui, dinsdagavond regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Nablussen brand Axel duurt zeker nog een dag

Toegevoegd: 16-01-2020, 20.19 uur
Het nablussen van de brand zal zeker nog een dag duren.
Het nablussen van de brand zal zeker nog een dag duren.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster

AXEL - Diverse brandweereenheden zullen zeker nog een dag bezig zijn met het nablussen van de brand die donderdagmiddag uitbrak in een schuur in Axel.


De brand, die rond 13.20 uur werd ontdekt in een schuur aan de Hulsterseweg, was om 16.55 uur meester.  De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laat weten dat de brandweer nog zeker een dag bezig zal zijn met het nablussen van de brand. De schuur moet helemaal leeg gemaakt worden. Omdat de constructie van de schuur door de brand ernstig betast is zullen er ook sloopwerkzaamheden plaats moeten vinden. Om dit allemaal veilig te laten verlopen zullen twee blusvoertuigen en een Officier van Dienst (OvD) ter plekke blijven.

Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld voor het opruimen van de asbest. Volgens de VRZ heeft de verspreiding van de asbest zich beperkt tot de Linieweg. De Stichting Salvage ondersteund de eigenaar van de schuur bij de afhandeling van de schade.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750