Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Tientallen gedumpte vaten gevonden

Toegevoegd: 18-01-2020, 10.27 uur - Update: 18-01-2020, 15.13 uur
Door: Roland de Jong & Tim Koster

KRUININGEN - Tussen de Zeedijk en de Inkeldijk in Kruiningen zijn vanochtend tientallen vaten met een onbekende inhoud aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om drugsafval.


De melding van de vonst werd rond 08.30 uur gedaan door een voorbijgangster. Volgens een woordvoerder van de politie is vervolgens de standaardprocedure opgestart, wat inhoudt dat de brandweer is gevraagd om ter plekke metingen te doen en een nader onderzoek in te stellen naar de inhoud van de gedumpte vaten. Ook Waterschap Scheldestromen en Staatsbosbeheer Zeeland kwamen voor verder onderzoek naar de dumpplaats

De omgeving is ter plaatse uit voorzorg afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf werd gewaarschuwd om de inhoud te onderzoeken en de vaten op te ruimen. De exacte meetresultaten hiervan zijn nog niet bekend, vermoedelijk gaat het om drugsafval. In totaal gaat het om 26 vaten en 2 emmers. Twee van de vaten zijn in het water terecht gekomen.

De politie roept eventuele getuigen inmiddels op om zich te melden via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750