Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

OM eist 4,5 jaar cel voor doodschudden zoontje

Toegevoegd: 20-01-2020, 23.13 uur
OM eist 4,5 jaar cel voor doodschudden zoontje
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen de 23-jarige H. F. uit Domburg een gevangenisstraf van 4,5 jaar geëist. De Domburger wordt ervan verdacht op 10 mei 2016 zijn vier maanden oude zoontje dermate door elkaar geschud te hebben dat die daaraan overleed. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat gekwalificeerd als doodslag.


Het kind huilde op een manier die beduidend 'anders' was. Het lijf was koud, een arm en been waren stijf en lagen op een vreemde manier tegen het lichaam aan en de ademhaling ging moeilijk. Het hoofdje hing slap en de oogjes draaiden weg. F. zei in paniek te zijn geraakt . En als hij in paniek raakte dan wist hij achteraf niet meer wat er allemaal was gebeurd. Maar hij had het kind niet mishandeld.

Uiteindelijk ging de baby met spoed naar het ziekenhuis in Goes, vervolgens naar het kinderziekenhuis in Rotterdam waar het een dag later overleed. 'Ernstig hersenletsel', was de conclusie en daar er een vermoeden van kindermishandeling was werd justitie ingeschakeld en later ook aangifte gedaan. Sectie om het lichaam van de baby wees uit dat het een breuk in het bekken had, gebroken ribben en hersenletsel.

In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan. De diverse Inspecties constateerden dat de tien hulpverlenende instanties in hun hulpverlening tekort waren geschoten en de medische expert - inclusief de contra-expert van de raadsman - waren eensgezind van mening dat de dood van de baby veroorzaakt was door SBS, ofwel shaken baby syndroom. F. ontkent. De uitspraak is op 17 februari.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
NLFail (22-1-2020 om 10:35)
instanties en overheden FAALDEN dus WEER ! Hoe lang moeten we nog zoveel belasting blijven betalen aan de miskleunen die bij de overheid werken ? Ik stel voor dat alle ambtenaren 25% van hun salaris inleveren, dan komt de verhouding loon-prestaties weer in balans.
Kam (21-1-2020 om 20:27)
@zielig: Dit doe je bij geen enkel kind!!!! Levenslang dat heeft de moeder van t kindje ook.
Treurig (21-1-2020 om 20:24)
Jeejtje, dit is weer typisch Nederland. 4,5 jaar?!?! Een onschuldig kindje wat zich van de grote wereld niks bewust is. Dit zou in mijn ogen zwaarder bestraft moeten worden! En tja weer lees je tekortkomingen van verschillende instanties. Bleek dus al geen zuivere koffie te zijn... Erg treurig! Ik geef niet snel een mening maar dit gaat echt te ver!
zielig (21-1-2020 om 14:07)
ahh dat doe j toch niet met je EIGEN kind pak ze maar eens aan die rot lui