Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Speciekuip gevonden in zoektocht naar Belg

Toegevoegd: 23-01-2020, 17.34 uur
Half december werd ook al in het Schelde-Rijnkanaal gezocht.
Half december werd ook al in het Schelde-Rijnkanaal gezocht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

NIEUW-VOSSEMEER - In het Schelde-Rijnkanaal tussen Oud- en Nieuw-Vossemeer is vandaag een speciekuip gevonden. De vondst werd gedaan in de zoektocht naar de vermoedelijk om het leven gebrachte Johan van der Heyden uit het Belgische Lint.


De 56-jarige Van der Heyden wordt sinds zondagavond 2 juni vermist. Hij zou toen naar een Nederlandse vriendin zijn gegaan, vervolgens in Steenbergen zijn gegijzeld en tot slot met geweld van het leven zijn beroofd. De stoffelijke resten zouden na de moord zijn vervoerd in een speciekuip en gedumpt in het buitengebied van Steenbergen.

Half december werd door duikers van de politie ook al onderzoek gedaan in het Schelde-Rijnkanaal. Bij de politie was namelijk informatie binnengekomen dat (delen van) het lichaam van Van der Heyden in het betreffende kanaal zouden zijn gedumpt. Destijds werd zonder resultaat gezocht bij de brug tussen Sint Philipsland en Steenbergen.

Vandaag werd opnieuw in het kanaal gezocht, dit keer bij de brug tussen Oud-Vossemeer en Nieuw-Vossemeer. Er zouden geruchten zijn dat Van der Heyden in beton zou zijn gegoten en in een speciekuip in het water zou zijn gegooid. Vandaag is rond 15.00 uur in het water inderdaad een speciekuip met beton aangetroffen”, zo vertelt de politie.

De kuip is uit het water gehaald. “Hij wordt zo snel mogelijk naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht die de kuip en inhoud gaan onderzoeken. Het team hoopt zo snel mogelijk duidelijk te krijgen over de inhoud. De familie van Van der Heyden is op de hoogte gesteld van de vondst”, zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750