Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Wietkwekerij ontdekt tijdens voetjesactie

Toegevoegd: 24-01-2020, 09.07 uur - Update: 24-01-2020, 10.04 uur
Tijdens de actie donderdagavond deed de politie een wel erg opmerkelijke vondst.
Tijdens de actie donderdagavond deed de politie een wel erg opmerkelijke vondst.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BAARLAND - Bij een zogeheten voetjesactie in de gemeente Borsele is de politie donderdagavond op een wietkwekerij gestuit.


Bij een voetjesactie gaan politiemensen en buitengewoon opsporingsambtenaren al dan niet vergezeld door leden van een buurtpreventieteam of andere organisaties samen op pad om inbraak- of diefstalgevoelige plekken te markeren middels zogenaamde voetjes. Treffen ze bijvoorbeeld een open schuur aan, dan leggen ze daar binnen een kartonnen voetje zodat de eigenaar weet dat hij of zij het risico heeft gelopen op diefstal.

Tijdens de actie donderdagavond deed de politie een wel erg opmerkelijke vondst. “Bij een voetjesactie kun je van alles tegenkomen. We zochten naar inbraakmogelijkheden maar ontdekten een kwekerij”, zo schrijven de Borselse wijkagenten op Instagram. Bij een woning aan de Landingsweg in Baarland bleek een raam open te staan. Toen de agenten vervolgens naar de betreffende woning liepen, roken ze een hennepgeur. In de woning bleek een geel licht te branden en ook hoorden de agenten een zoemend geluid. "Het had er alle schijn van dat er een hennepkwekerij in de woning zou zitten. Daarom zijn we meteen met meerdere politieagenten de woning ingegaan", zo vertelt de politie.

In de woning werd in een kweektent een in werking zijnde hennepkwekerij met 79 planten van ongeveer 80 centimeter hoog aangetroffen. De planten waren circa acht weken oud en volgens de politie bijna klaar om geoogst te worden. De planten zijn in opdracht van de politie vernietigd, de kwekerij is ontmanteld. De stroom werd illegaal afgenomen en daarom is de elektriciteit afgesloten. "Na het ruimen hebben wij natuurlijk ook een voetje achtergelaten in de woning", aldus de politie.

Er wordt nog nader onderzoek gedaan naar de exploitant van de kwekerij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adam (25-1-2020 om 16:31)
Het is te hopen dat ze nooit je deur moeten openen omdat je hulp nodig hebt Michel.... en illegaal stroom aftappen is wel een merkwaardige actie voor een hobby...
VdVonck (24-1-2020 om 23:09)
@Michel, je hond trainen om mensen aan te vallen is gewoon achterlijk. Mijn hond is waaks maar dit is instinct en niet aangeleerd. Investeer in een fatsoenlijk beveiligingssysteem ipv je hond te verzieken. 79 planten is ook geen hobby of eigen voorziening meer. Dat is gewoon een flinke periodieke bonus. Plus de stroom werd illegaal afgetapt met alle risico's die daarbij horen. Echter zou ik zelf wel aangifte doen wegens erfvredevreuk als ze hier zomaar mijn terrein op komen.
Kees (24-1-2020 om 22:50)
Hallo Mitchel. Je weet niet waar je het over hebt. Als je een hond z traint, dan wordt deze direct gepepperd of neergeschoten. Wat een bonk nonsens.
Michel (24-1-2020 om 17:23)
Absurd dat gemeenten en politie het recht hebben om zomaar een deur te openen van je huis. Ik train mijn hond om inbrekers zoals dit aan te vallen, eigen risico zullen we maar zeggen . De mensen die mee hebben gedaan aan deze actie hadden dus kans om goed gebeten te worden. Ik hoop op vrijspraak voor deze meneer, zijn hobby is hiermee beeeindigd door overijverige privacyschendende acties. Dit moet toch stoppen vind ik. Hoop dat meneer gaat uitzoeken of dit geen onwettige ontdekking Is, ben zeer benieuwd naar de afloop hiervan, kweker post je ervaring , je zult veel support hebben.