Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Studentenwoning uitgebrand in Middelburg

Toegevoegd: 25-01-2020, 06.53 uur - Update: 25-01-2020, 07.23 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In een studentenwoning in Middelburg heeft vanmorgen een felle brand gewoed. Er is niemand gewond geraakt.


Het vuur werd rond 06.15 uur ontdekt in een pand aan de Pluimstraat. De brand heeft gewoed in een studentenwoning op de eerste verdieping. Deze etagewoning is volgens de Veiligheidsregio volledig uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer stond de woning vol rook.

Drie blusvoertuigen en een ladderwagen werden met spoed ter plaatse geroepen. De brandweer schaalde op naar middelbrand, maar het vuur kon snel worden geblust. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laat weten dat het in het begin onduidelijk was of iedereen reeds uit de woning was maar er zijn uiteindelijk geen mensen of huisdieren gewond geraakt.

Na twintig minuten was het vuur geblust. Even voor 07.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. De omliggende woningen worden door de brandweer gecontroleerd. De bewoners zijn opgevangen in een andere woning in de straat. Stichting Salvage is opgeroepen om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade. Samen met de gemeente en Salvage wordt opvang gezocht voor de bewoners van de getroffen woning. Het huis is inmiddels al wel geventileerd.

Omliggende woningen zijn door de brandweer gecontroleerd op mogelijke uitbreiding en rook. Om de woningen te betreden zijn daarvoor deuren geforceerd. In deze woningen is geen brand aangetroffen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de pantjes prinsjes (29-1-2020 om 13:03)
het zal wel weer niet in zo een huismelkers krotje zijn.
Cookie-instellingen beheren