Weerbericht:
Enkele buien, mogelijk met onweer. Maandag wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jongen opgepakt na 'overval' bij horecazaak

Toegevoegd: 25-01-2020, 09.47 uur
Het onderzoek leverde ook bijvangst op: op de Dam werden twee personen opgepakt.
Het onderzoek leverde ook bijvangst op: op de Dam werden twee personen opgepakt.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na de diefstal vrijdagavond bij een café aan de Markt in Middelburg is een 15-jarige jongen uit die plaats aangehouden als verdachte. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

De politie kreeg rond rond 22.40 uur een melding van een overval bij de horecazaak. Inmiddels is duidelijk geworden dat feitelijk geen sprake was van een overval, maar om een diefstal. Een medewerker had rond het genoemde tijdstip namelijk twee jongens de zaak uit zien rennen met een geldkistje bij zich. Een medewerker rende achter de dieven aan. Hij werd tijdens de achtervolging door één van de daders bedreigd met een mes. Het duo splitste zich op waarna de medewerker hen uit het oog verloor.

De politie stelde met zeven eenheden een uitgebreid onderzoek in. Rond 23.35 uur werd bij de De Overloper in de wijk Dauwendaele een 15-jarige Middelburger aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de diefstal. Zijn betrokkenheid bij de diefstal wordt nog verder door de recherche onderzocht. Ook wordt het onderzoek naar de tweede dader voortgezet.

Bijvangst
Tijdens de zoekactie naar de verdachten werden eerder ook al twee arrestaties verricht. Bij de Dam werd rond 23.25 uur namelijk de bestuurder van een kleine personenauto een stopteken gegeven. In de auto bleken twee mannen te zitten. In het voertuig hing een hennepgeur en daarom werd een nader onderzoek ingesteld. In de auto werden niet alleen hennep en hasj maar ook inbrekerswerktuigen, een patroon, drie messen (waaronder een vlindermes) en een mogelijk gestolen goed aangetroffen.

De twee inzittenden, een 20-jarige Middelburger en een 22-jarige man uit Vlissingen, zijn vanwege de aangetroffen zaken rond 23.45 uur aangehouden. De auto werd nadien weggereden door een agent.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (25-1-2020 om 12:51)
jong geleerd--oud gedaan. wat een sukkel. met 15 jr al een strafblad. hebben zijn ouders / opvoeders hem niets geleerd? wees er maar trots op, ventje. hoop dat je een volwassen straf krijgt.
Rene (25-1-2020 om 11:33)
staat goed op je CV
Danny (25-1-2020 om 11:06)
Ja wen er maar aan mensen, Nederland holt niet achteruit maar rent achteruit! Word eens tijd dat er met harde hand geregeerd wordt. Gewoon de straf je leeftijd maken. Ben je 15? dan 15 jaar de bak in enz. Misschien dat dat eens afschrikt? Enigtse waar je nog straf voor krijgt in Nederlang is belastingontduiking, nog meer dan moord of doodslag in sommige gevallen…..tijd voor een fatsoenlijk kabinet!
een inwoner (25-1-2020 om 10:37)
!5 JAAR.? Ga er voor werken . Bah