Weerbericht:
Vannacht enkele buien. Overdag perioden met zon en slechts lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen opgepakt na 'overval' bij horecazaak

Toegevoegd: 25-01-2020, 09.47 uur
Het onderzoek leverde ook bijvangst op: op de Dam werden twee personen opgepakt.
Het onderzoek leverde ook bijvangst op: op de Dam werden twee personen opgepakt.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na de diefstal vrijdagavond bij een café aan de Markt in Middelburg is een 15-jarige jongen uit die plaats aangehouden als verdachte. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.


De politie kreeg rond rond 22.40 uur een melding van een overval bij de horecazaak. Inmiddels is duidelijk geworden dat feitelijk geen sprake was van een overval, maar om een diefstal. Een medewerker had rond het genoemde tijdstip namelijk twee jongens de zaak uit zien rennen met een geldkistje bij zich. Een medewerker rende achter de dieven aan. Hij werd tijdens de achtervolging door één van de daders bedreigd met een mes. Het duo splitste zich op waarna de medewerker hen uit het oog verloor.

De politie stelde met zeven eenheden een uitgebreid onderzoek in. Rond 23.35 uur werd bij de De Overloper in de wijk Dauwendaele een 15-jarige Middelburger aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de diefstal. Zijn betrokkenheid bij de diefstal wordt nog verder door de recherche onderzocht. Ook wordt het onderzoek naar de tweede dader voortgezet.

Bijvangst
Tijdens de zoekactie naar de verdachten werden eerder ook al twee arrestaties verricht. Bij de Dam werd rond 23.25 uur namelijk de bestuurder van een kleine personenauto een stopteken gegeven. In de auto bleken twee mannen te zitten. In het voertuig hing een hennepgeur en daarom werd een nader onderzoek ingesteld. In de auto werden niet alleen hennep en hasj maar ook inbrekerswerktuigen, een patroon, drie messen (waaronder een vlindermes) en een mogelijk gestolen goed aangetroffen.

De twee inzittenden, een 20-jarige Middelburger en een 22-jarige man uit Vlissingen, zijn vanwege de aangetroffen zaken rond 23.45 uur aangehouden. De auto werd nadien weggereden door een agent.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W.S.M. ( Tim ) Fakkeldij (27-1-2020 om 17:38)
@Ruutje Nooitgenoeg, wat moet U een gelukkig mens voor alles wat mis is in Uw belevenis is het kabinet schuldig. Een boete voor te hard rijden, schuld van Rutte, hij bepaald de maximum snelheid. Een belastingschuld, ook de schuld van Rutte. Het is voor U niet te hopen dat er een ander kabinet komt, want dan ben U zelf schuldig en dat is een ramp.
bram goeree (27-1-2020 om 14:25)
hier kan je van alles over denken ,maar het is wel zo dat de crimineeltjes steeds jonger worden .ik heb daar wel een mening over maar die ga ik hier niet zetten omdat dan het commentaar als discriminerend gezien kan worden .wel denk ik zoals hier en ik ook al vele keren heb aangegeven dat dit niet gaat stoppen met HALT strafjes.zware straffen en alle schade terug betalen is een veel betere oplossing .dan zeggen ze ook dat in de gevangenis niemand beter wordt .oke leg dan maar eens aan de slachtoffers waarom ze er zo makkelijk vanaf komen .dit geld trouwens niet alleen voor berovingen maar voor het hele rechts systeem .een paar jaar voor een menseleven is tegenwoordig ook al normaal .rechters ga eens nadenken aub
Danny (26-1-2020 om 21:28)
@Ruttjes alsof die 15 jarige wel beseft dat ie nu al weet dat de maatschappij hem niet moet? 15 jaar? Dit is (enblijft) gewoon schorem! En dat veranderd niet meer hoor, word alleen maar erger! Snel geld, dom, minderbegaafd, verder niks!
Mar (26-1-2020 om 16:27)
Nou rupje, je behoort kennelijk tot de categorie die de regering van alles de schuld geven. Er is werkgelegenheid voldoende en daar mag en kan jezelf wel degelijk wat voor doen. Of dat voor deze knaap ook geldt is maar de vraag.
Ruttsje Nooitgenoeg (25-1-2020 om 23:04)
Dit kabinet heeft ook de toekomst voor veel jeugd totaal verpest, het geschetste toekomstbeeld is van rijke elitaire kliekjes die alles mogen, en een unterklasse mensen die door economische regels van nu tot loonslaaf gemaakt gaan worden. Hoe zou u daar over gedacht hebben om dat te vernemen toen U 15 jaar was ? Of doet goed voorbeeld volgen want deze tijd is er toch één van graaien wat je graaien kan ? Ik vind het jammer dat de jeugd geen kans mag krijgen omdat er multi miljardenschrapers hoogtij moeten afdwingen.No ja, jammer ? een grove smerige schande !
Boogaard (25-1-2020 om 19:24)
Zal wel een halt straf worden slechte jeugd gehad zeggen ze dan
Cookie-instellingen beheren