Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Overvalpoging Jumbo-supermarkt Breskens

Toegevoegd: 26-01-2020, 09.49 uur
Overvalpoging Jumbo-supermarkt Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij de Jumbo-supermarkt in Breskens heeft iemand zondagochtend geprobeerd om contant geld buit te maken bij een poging tot overval.


Bij de winkel op de hoek van de Ringlaan en de Burgemeester van Zuijenstraat was een medewerkster rond 07.15 uur (voor openingstijd) bij de entree een geldautomaat aan het bijvullen. Op een gegeven moment kwam een donker geklede man via een niet afgesloten deur de zaak binnen.

De gemaskerde man probeerde de medewerkster vast te pakken maar zij rende weg. De dader liep vervolgens naar de geldautomaat maar toen bleek dat deze al weer was afgesloten, ging hij er vandoor. Er is niet gedreigd met een wapen en er is niemand gewond geraakt.

De dader was geheel in het zwart gekleed en tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. De man had een slank postuur en had blauw-wit gestreepte plastic tas bij zich. Er is niets bekend over een eventueel vervoermiddel.

De recherche stelt een nader onderzoek in. De politie zoekt getuigen die tussen 07.00 en 07.30 uur bij de supermarkt verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (26-1-2020 om 16:37)
Dus als ik goed heb gelezen is er een persoon de geld automaat aan het opvullen met de achterdeur open , ,dit gelooft toch niemand ,ik denk dat de politie hun rot gelachen hebben
Hippo (26-1-2020 om 14:52)
Zelf een geldautomaat vullen? Dat komen ze toch doen met een auto van het waardetransport?
een goede start start bij jumbo (26-1-2020 om 14:31)
wel merkwaardig dat die precies wist om hoe laat daar te wezen, en waarom was die deur niet afgesloten ? riekt een beetje naar een insider. niet zo gek want wat de jumbo betaald daarvan kan men niet overleven in dit land
mar (26-1-2020 om 10:48)
Heeft ie goed geweten dat dit op dat tijdstip gebeurde en de deur al open, dat is dom.
cq (26-1-2020 om 10:27)
Verbaast mij niets, pin automaat staat geheel verkeerd op gesteld voor de ingang en uit gang de drank handel waar menigeen met een kegel buiten stapt. Dan het vercriminaliseren van West Zeeuws Vlaanderen kijk eens goed rond trek je luiken eens open als je in de Jumbo Breskens loopt wat daar binnen komt? Zie ik dit alleen... , het personeel is door het oog van naald gekropen dit liep met een sisser af. Nee er loopt hier teveel rotzooi rond en zo is het en is mijn mening. Vergrijst gebied, wel wat krijgen we er voor terug! Wat huisvest zich hier?