Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeven arrestaties rond henneptransport

Toegevoegd: 26-01-2020, 15.22 uur
In totaal werden zeven mensen aangehouden.
In totaal werden zeven mensen aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HEIKANT - De politie heeft vannacht zeven aanhoudingen verricht in verband met een henneptransport. Bij het transport waren meerdere auto's betrokken. Twee daarvan zijn achterhaald. In één van de voertuigen is 70 tot 100 kilo 'natte' hennep gevonden. Het onderzoek loopt nog.


Surveillerende agenten zagen vannacht op de Langeweg bij Axel drie personenauto’s en een bestelauto kort achter elkaar rijden. Ze kregen de indruk dat de auto’s bij elkaar hoorden. Bij het passeren van het 'konvooi' roken ze een henneplucht. Ze besloten daarom een controle te doen en keerden hun dienstvoertuig.

“De agenten kregen de indruk dat de achterste personenauto opzettelijk langzamer ging rijden om de afstand met de andere auto’s te vergroten. De dienders besloten hierop zich te concentreren op de bestelauto die als tweede auto reed. Ze gaven het voertuig een stopteken maar hier werd niet aan voldaan”, zo vertelt de politie.

Achtervolging
Bij de kruising van de Julianastraat en Heidestraat in Heikant (vlakbij de landsgrens) reed de bestuurder zich echter klem bij de wegwerkzaamheden aldaar. De inzittenden wachtten de komst van de agenten niet af want opeens sprongen drie mannen uit het voertuig. Ze renden weg maar de politie zette de achtervolging in en ging op onderzoek uit in de omgeving.

Tijdens de zoekactie werd een 26-jarige man uit Heikant uit een tuin geplukt en aangehouden. Deze man rook volgens de politie sterk naar hennep. In de tussentijd had de politie in de laadruimte van de bestelbus een aanzienlijke partij hennep ontdekt. Een eerste schatting is volgens de politie dat het om 70-100 kilo aan ‘natte’ hennep gaat.

Surveillancehond Barry spoorde in de tuin van een woning aan de Julianastraat ook nog een verdachte op: een 28-jarige man uit Vlissingen welke zich had verstopt in de bosschages. Deze verdachte werd door de politiehond gebeten in zijn linker onderarm en werd daarom naar de huisartsenpost gebracht voor een tetanusprik.

Stopteken
Andere surveillerende eenheden keken in de tussentijd uit naar de andere auto's van het konvooi. Op de Sloeweg (N254) bij Ritthem zagen ze rond 04.30 uur de auto rijden die als achterste voertuig had gefungeerd. Dit voertuig werd aan de kant gezet en de vier inzittenden werden opgepakt. Het gaat om drie Vlissingers van 22, 30 en 31 jaar oud en een 29-jarige Hongaar. In de auto hing volgens de politie eveneens een hennepgeur. Ook lagen er diverse inbrekerswerktuigen in de auto. Verder trof men een transformator aan zoals die gebruikt wordt bij het opzetten van een wietplantage.

In de woning van de 26-jarige Heikanter werd omstreeks 05.00 uur ook nog een 26-jarige man uit Domburg aangetroffen. Hij bleek nog te worden gezocht vanwege een vernieling en werd daarom aangehouden. De politie onderzoekt nog of hij de derde persoon in de bestelauto is geweest. In de woning in Heikant werd ook nog een zak met hennepkruim aangetroffen.

Het politie-onderzoek loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karin (1-2-2020 om 07:55)
Ondertussen loopt alles weer vrij rond!spectaculair hoor..mensen voor drie dagen vast zetten
Bram (27-1-2020 om 09:00)
@mijn mening. Dat spul dat gaat sowieso de fik in. Maar dan wel met vloei erom heen hahaha. Allemaal kleine taakstraf en weer door. Meeste van de 7 zullen geen straf krijgen zelfs.
Mijn mening (26-1-2020 om 21:03)
Mooie aantel miserabele persoontjes aangehouden, TOP. Steek die zooi in de fik en laat de gasten lekker in de rook staan.