Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen onder bedreiging beroofd van scooter

Toegevoegd: 27-01-2020, 18.46 uur - Update: 28-01-2020, 14.25 uur
Jongen onder bedreiging beroofd van scooter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Een 20-jarige man uit Middelburg is maandagmiddag onder bedreiging van een mes beroofd van zijn scooter. De politie hield snel hierna twee mannen en twee vrouwen aan. Ook de scooter werd teruggevonden.


Het incident speelde zich rond 15.30 uur af in de wijk Dauwendaele. De 20-jarige man uit Middelburg reed met een scooter richting het winkelcentrum en werd in de buurt van een reeks garageboxen klemgereden door een auto met vier inzittenden. Het viertal bedreigde de scooterrijder met een mes. Nadat het slachtoffer zelfs nog werd geraakt door het mes rende hij weg in de richting van de Kriekenhofstraat. Hierna werd hij van zijn scooter beroofd. Een van verdachte mannen reed daarna met de scooter weg. De andere daders reden met de auto weg richting het tankstation aan de Roozenburglaan.

Het slachtoffer kon de politie een goede beschrijving van de vluchtauto geven. Even later zagen agenten op de Statenlaan een auto rijden die aan het signalement voldeed. De vier inzittenden werden aangehouden. Het ging om 19-jarige man uit Middelburg,  een 19-jarige man uit Arnemuiden en twee vrouwen, 17 en 18 jaar oud, beiden uit Middelburg. Het viertal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De scooter werd in een tuin bij een woning aan de Radenhove teruggevonden.

Een GGD-arts heeft een onderzoek ingesteld naar het letsel van het slachtoffer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petje. (27-1-2020 om 21:39)
Nadat ze de jongen hadden berooft gingen ze er vandoor in een auto. Hadden dan die scooter op schoot ??.