Weerbericht:
Perioden met zon en een lokale (onweers)bui. Morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Drugspand Fuchsialaan Yerseke 3 maanden dicht

Toegevoegd: 28-01-2020, 17.32 uur
Drugspand Fuchsialaan Yerseke 3 maanden dicht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

YERSEKE - Burgemeester Van Egmond van de gemeente Reimerswaal heeft vandaag een woning aan de Fuchsialaan in Yerseke gesloten vanwege het aantreffen van een handelshoeveelheid softdrugs. De woning wordt gesloten voor de duur van drie maanden.


Uit politieonderzoek is gebleken dat zich in de woning aan de Fuchsialaan een hennepkwekerij en een handelshoeveelheid softdrugs bevond. De politie heeft hiervan een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning. "Een hennepplantage is nooit onschuldig", zegt de burgemeester. "Vaak legt men hiervoor onbetrouwbare elektrische installaties aan, waarin een groot brandgevaar schuilt. Het is dus niet alleen gevaarlijk voor de kweker, maar zeker ook voor de omwonenden." Ook in dit geval bleek dat sprake was van diefstal van elektriciteit en bovendien waterlekkage, waardoor er ernstig gevaar en risico’s voor de omgeving ontstond.

De sluiting is conform de Wet Damocles. Door deze wet zijn burgemeesters bevoegd woningen of lokalen te sluiten wanneer er soft- en/of harddrugs wordt aangetroffen. Het besluit tot sluiting houdt in dat het gedurende een periode van drie maanden verboden is de woning aan de Fuchsialaan in Yerseke te betreden. Overtreding van het verbod is strafbaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750