TBS met voorwaarden geëist tegen 22-jarige Goesenaar

Toegevoegd: 28-01-2020, 22.11 uur

TBS met voorwaarden geëist tegen 22-jarige Goesenaar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Tegen de 22-jarige D. W. uit Goes is dinsdag door het Openbaar Ministerie in Goes tbs met voorwaarden geëist. De Goesenaar wordt ervan verdacht in de avond van 18 januari in café De Buren in Goes één bezoeker 'out of the blue' een kopstoot te hebben gegeven, een tweede bezoeker met een groot mes in diens gezicht en schouder te hebben gestoken (poging doodslag) , een derde persoon liep een steek of snijwond(je) op. Op twee andere tijdstippen in die maand trapte hij iemand van de fiets en gaf hij iemand een slag in het gezicht omdat die 'liep te klieren'.

Het cafébezoek in Goes begon sowieso niet plezierig. W. moest nog een schuld van 22 euro betalen en zijn vader had een gebied- en horecaverbod. Dat de eigenaresse hen geen bier wilde schenken was dan ook niet zo vreemd. Daarover ontstond een discussie. Een bezoeker die er iets van zei kreeg een kopstoot, de bezoeker die daar weer iets van vond kreeg te maken met het mes van W.

Vader en zoon werden later aangehouden en W. werd geruime tijd nadien door gedragsdeskundigen onderzocht. Die constateerden dat W. verminderd toerekeningsvatbaar moest worden geacht en dat zijn extreme agressie zijn oorsprong vond in zijn jeugd: weinig liefde en veel geweld en drank. W. zit inmiddels een jaar in voorarrest. Overigens kan W. donderdag al in een kliniek worden behandeld.

De rechter doet over twee weken uitspraak.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (29-1-2020 om 19:26)
Dat moet je eens goed indenken 22 jaar als je dat op je geweten heeft, wat moet dat mannetje in onze maatschappij nog voor een keuze maken,maar als je verder leest valt de appel niet ver van de boom zo Vader zo Zoon.
Scarface (29-1-2020 om 10:16)
Nou, dan heeft de jeugdzorg dus weer goed gefaald zoals gewoonlijk. NL geeft ook geen ene reet on jongelui dus wat kan men verwachten dan ? Beter dat ze de bezem eens halen door al die instellingen die door de overheid worden mismanaged. Ze rekenen astronomische kosten en salarissen en presteren verder bitter weinig of zijn zelf de oorzaak van ellende.