Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Plotselinge toename gestrande zeehonden in Deltagebied

Toegevoegd: 28-12-2003, 12.00 uur
Door: Albert Dijksta [HVZeeland.nl]

DOMBURG - Door de storm en aanhoudende slechte weersomstandigheden zijn vandaag, zondag 28 december, opnieuw twee zeehonden gestrand aan de Zeeuwse / Zuid-Hollandse kust. Op het strand van Domburg werd vanmorgen een zieke gewone zeehond gevonden van nog amper 10 kilo. Deze zeehond is er slecht aan toe en wordt zo spoedig mogelijk overgebracht naar Pieterburen.

 

Een tweede aangespoelde jonge grijze zeehond bevindt zich op dit moment op het strand bij de Maasvlakte, deze wordt zo spoedig mogelijk door de EHBZ opgehaald. Daarna gaan de geredde zeehonden vervolgens door naar de zeehondencreche te Pieterburen.

 

Beide dieren zullen tijdens het transport ORS ( vloeibaar voedsel) toegediend krijgen. De afgelopen drie dagen zijn nu in totaal 4 gestrande dieren gered.( Vlissingen 1, Domburg 2, Maasvlakte 1 )   Zoals het er nu naar uit ziet zullen nog meer jonge zeehonden op de kust terecht komen. Bij aantreffen van een hulpbehoevende zeehond kunt u kontakt opnemen met de meldkamer politie Zeeland 0900-8844, deze alarmeren vervolgens de EHBZ.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren