Weerbericht:
Perioden met zon en enkele (onweers)buien. Morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Drietal aangehouden na verlaten plaats ongeval

Toegevoegd: 31-01-2020, 12.47 uur
Drietal aangehouden na verlaten plaats ongeval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van donderdag naar vrijdag drie personen aangehouden nadat zij tegen een verkeerslicht waren gereden en de locatie van het ongeval hadden verlaten.


Het ongeluk gebeurde rond 04.30 uur op de kruising van de Badhuisstraat met de Spuikomweg en de Koudekerkseweg. De vermoedelijke bestuurster van het voertuig reed daar tegen een verkeerslicht. De drie inzittenden lieten het beschadigde voertuig even verderop op de Koudekerkseweg achter. Een alerte getuige belde de politie en vertelde over de aanrijding. Ook had hij een signalement van de drie personen en wist te vertellen dat ze gevlucht waren in de richting van de Badhuisstraat.

Dankzij het signalement konden agenten drie personen staande houden op de Oude Markt die voldeden aan het signalement. Het ging om een 28-jarige vrouw uit Vlissingen, een 18-jarige jongen ook uit Vlissingen en een 16-jarige jongen uit Middelburg. Toen de politie het drietal wilde aanhouden gingen ze hevig in verzet. Met behulp van de wapenstok en pepperspray kregen ze de drie uiteindelijk onder controle en konden ze geboeid worden.

De auto waarmee de aanrijding was veroorzaakt bleek eigendom te zijn van de 28-jarige vrouw. Zij wordt er van verdacht dat zij de aanrijding heeft veroorzaakt. Na een blaastest bleek de vrouw flink onder invloed te zijn. Ze blies 805 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Een bergingsbedrijf heeft de auto weggetakeld. Het drietal is voor verder onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (1-2-2020 om 11:05)
Toch goed dat die getuige n gsm had he antigsm, eens n x niks te zeiken!?
AntiGSM (31-1-2020 om 18:23)
Supergoed dat de getuige de politie belde EN dat de politie gelijk aktie ondernam om dit fraaie stel te kunnen aanhouden. Les is duidelijk: onder invloed: verzekering betaald niets!
willem (31-1-2020 om 14:29)
goed zo! hoop dat ze flink geraakt zijn door de wapenstok. respect moet je er in rammen. prima politie werk. en de vrouw? nooit meer laten rijden plus de kosten van reparatie v.h verkeerslicht EN een hoge boete. haar auto? in de schredder.
Goesenaar (31-1-2020 om 14:20)
Stelletje losers in die auto. Goed werk van de politie.