Weerbericht:
Perioden met zon en enkele (onweers)buien. Morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Politiechef Weydema gaat met pensioen

Toegevoegd: 05-02-2020, 15.11 uur
Politiechef Ronald Weydema.
Politiechef Ronald Weydema.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie in Zeeland krijgt een nieuwe districtschef. De huidige districtschef, Ronald Weydema, zal na bijna 46 dienstjaren op 1 april afscheid nemen. Weydema gaat dan met pensioen. Wie hem zal opvolgen, is nog niet bekend.


Weydema zijn loopbaan begon op 1 oktober 1974 op de opleidingsschool van de Rijkspolitie in Apeldoorn. Hij koos daarna voor de Rijkspolitie district Dordrecht en startte zijn carrière in de gemeente Vianen. In Rotterdam was Weydema hoofd directe hulpverlening, hoofd opsporing en plaatsvervangend districtschef.

In de afgelopen tien jaar heeft Weydema gewerkt als hoofd politiezaken en sectorhoofd in het district Zeeland, onderdeel van de regio Zeeland-West-Brabant. Daarnaast heeft hij grote betrokkenheid gehad bij het onderwerp grootschalig- en bijzonder politieoptreden onder andere in zijn rol als algemeen commandant Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden (SGBO).

Politiechef Hanneke Ekelmans laat in een persverklaring weten dat haar eenheid met het vertrek van Weydema een vertrouwd en gewaardeerd gezicht verliest. “Ronald staat bekend om zijn vakmanschap en is als geen ander in staat om op een integere en vertrouwenwekkende wijze de verschillende invalshoeken en belangen met elkaar te verbinden”, aldus Ekelmans.

Op donderdagmiddag 26 maart wordt voor genodigden een afscheidsreceptie gehouden in het voormalige stadhuis aan de Lange Noordstraat 1 in Middelburg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (5-2-2020 om 21:02)
Toch geen grapje? (1april) Geniet van uw pensioen!!!!