Woning Rilland op slot na vondst wietkwekerij

Toegevoegd: 06-02-2020, 12.46 uur

Woning Rilland op slot na vondst wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - Een woning in Rilland wordt voor de duur van drie maanden gesloten. Dat gebeurt vanwege de vondst van een handelshoeveelheid softdrugs eerder in de woning.

Volgens de gemeente Reimerswaal bevond zich in de woning aan de Steenvlietstraat een in werking zijnde hennepkwekerij met 210 planten. De elektriciteit werd illegaal afgenomen en dat is doorgaans gevaarlijk voor omwonenden en de omgeving.

De politie adviseerde in een rapportage aan burgemeester José van Egmond over te gaan tot sluiting. Zij voert dat advies nu uit en het is nu gedurende een periode van drie maanden verboden de woning te betreden. Overtreding van het verbod is strafbaar, zo meldt de gemeente.

Maandag maakte de gemeente Reimerswaal overigens ook al bekend een woning aan de Swaanhilstraat in Rilland te sluiten na de vondst van een wietkwekerij met 253 planten. Ook toen was sprake van diefstal van stroom.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikzelf (7-2-2020 om 20:26)
Tja wiet kweken is in mijn ogen geen misdaad, maar stroom jatten wel en kan ook gevaarlijk zijn. Legaliseren is uiteraard het beste plan
Jaja (7-2-2020 om 10:12)
Weer zo trieste bedoeling panden sluiten voor wat kruimels. Waar zij we mee bezig... Tijd dat Nederland mee gaat met legaal kweken. Wiet is ondertussen ver hetzelfde als een biertje drinken!