Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gevangenisstraf na bedreigingen

Toegevoegd: 06-02-2020, 17.58 uur
Gevangenisstraf na bedreigingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 25-jarige Middelburger R. Z. vrijgesproken van het uiten van bedreigingen met een terroristisch oogmerk. Niettemin kreeg hij een gevangenisstraf van 166 dagen waarvan 82 voorwaardelijk opgelegd.

De rechtbank vond namelijk wél bewezen dat Z. dan wel niet de terroristische maar toch zeker de gangbare bedreigingen had geventileerd. Het vonnis was conform de eis. Het onvoorwaardelijke deel van de celstraf heeft Z. al uitgezeten.

Medio maart 2019 had Z. bij een Middelburgse kapper geroepen dat een niet-moslim onder geen beding zijn haar zou mogen knippen en dat alle ongelovigen de dood verdienden. Niet veel langer daarna kreeg Z. bij Orionis (waar hij werkte) geen gehoor aan zijn verzoek om naar huis te mogen. Hij reageerde daarop door te roepen: "Wat willen jullie? Een terroristische aanslag? Ik ga jullie allemaal onthoofden".

In het geval van Orionis oordeelde de rechtbank dat Z. moest worden vrijgesproken omdat er onvoldoende bewijs was. Immers: de bedreigingen waren van horen zeggen en dus niet voldoende. Naast de celstraf komt Z. onder toezicht te staan van de reclassering en moet hij zich laten behandelen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (7-2-2020 om 07:23)
Breng hem terug waar hij thuis hoort maar niet in Nederland.
Wees eerlijk? (6-2-2020 om 20:47)
Misschien moet meneer toch maar verhuizen naar een plek die hem beter bevalt ?