Weerbericht:
Van tijd tot tijd (mot)regen en vrij veel wind. Maandag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM wil tbs in zaak Peter de Blok verlengen

Toegevoegd: 08-02-2020, 07.22 uur
OM wil tbs in zaak Peter de Blok verlengen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De nu 33-jarige Terneuzenaar S. B. werd in 2005 naast een gevangenisstraf van drie jaar tbs met dwangverpleging opgelegd vanwege de dood van Peter de Blok. Het Openbaar Ministerie (OM) wil nu dat die tbs met twee jaar wordt verlengd.

Samen met een vriend en danig onder invloed van drugs maakten ze in 2004 in diens woning in Reuzenhoek een eind aan het leven van De Blok. Ze smeten onder andere een tv en een stofzuiger tegen zijn hoofd en om een eind te maken aan zijn lijden begon B. in De Bloks nek te zagen. Kort daarna overleed De Blok aan zijn zware verwondingen.

Twee jaar geleden werd de tbs met een jaar verlengd en de dwangverpleging voorwaardelijk beëindigd. Inmiddels is gebleken dat er meer tijd nodig is om B. te resocialiseren. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag dan ook de rechtbank verzocht de tbs met twee jaar te verlengen.

Uitspraak 21 februari.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750